StoryEditorOCM
Savjetito je to

Evo kako kod kuće ispeći pizzu kao iz pizzerije: ova ideja je savršena, ne čudi što je video pogledalo 60 milijuna ljudi

Piše Spiza SD
23. rujna 2023. - 20:43

Ako se ubrajate među one koji su već dugo u potrazi za receptom za pizzu koja će biti baš poput one iz pizzerije, ne tražite više. Recept već imate, samo ne znate za ovu caku. Naime, bez obzira na to koji recept koristili, željeni rezultat nećete postići postupajući na klasičan način - mislimo na ono što svi rade kad prave pizzu, a to je detalj vezan uz stavljanje tijesta da se peče. Stavite li tijesto u lim za pečenje pa ga potom ubacite u vruću pećnicu, u startu ste pogriješili.

Pogledajte kako to radi majstorica koja je ovim videom zaradila preko 60 milijuna pregleda. Što je napravila drugačije od vas? Tijesto je najprije stavila u tavu i zapekla ga odozdo, a tek je zatim svoju pizzu ubacila u pećnicu.

No to nije jedina razlika između njene pizze i svake prosječne. Ona je pizzu u početku tek djelomično nadjenula - i to usitnjenim češnjakom, maslinovim uljem i ribanim parmezanom - a rajčice i burratu je sačuvala za kraj.

Dobra joj je caka i s rajčicama: umjesto da napravi šalšu, koristi kupovni umak ili u vlastitoj režiji začinjenu passatu, ova je ljubiteljica talijanskih okusa odlučila na pizzu staviti - marinirane rajčice. A što je to? Zvuči kompliciranije nego što to jest u praksi - radi se o sitno sjeckanim a zatim dobro začinjenim rajčicama. Obično se koriste šljivarice, a kao začini se uzimaju bosiljak, sol, maslinovo uje i acceto balsamico.

Možda vam se čini da je puno odstupila od izvornog recepta, ali iskušajt bar jednu od njenih modifikacija, moglo bi vam se svidjeti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 00:20