StoryEditorOCM
Receptigotove za čas

Žedne fritule: zbog ovog dodatka popit će manje ulja, a bit će prozračne i mekane poput oblaka. Nije riječ o rakiji!

Piše Spiza SD
11. studenog 2023. - 18:19

Fritule su obožavana tradicionalna slastica, no za neke su gotovo zabranjene jer im jako teško padaju kad su pune ulja. Srećom, postoji alternativa koja jamči jako mekano i prozračno tijesto te znatno manje "popijenog" ulja. Zbog toga se i zovu žedne fritule.

Ono što im daje posebnost je jedan specijalan dodatak - i nije riječ o rakiji! U pitanju je svježi sir. JEste li ikad pokušali napraviti fritule s tim dodatkom? Trebali biste! Slijedi jednostavan recept.

Žedne fritule

Sastojci:

250 g svježeg sira
150 g brašna (ili više po potrebi)
50 g šećera
2 jaja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1 žlica ruma ili maraskina
korica limuna i naranče
grožđice (po želji)
malo soli
šećer za posipanje

Priprema:

Izmiksajte jaja i sir, dodajte im rum, šećer, vanilin šećer, sol i koricu limuna i naranče.

Dobro izmiješajte pa dodajte pola količine brašna i prašak za pecivo. Promiješajte pa dodajte ostatak.

Provjerite jeste li zadovoljni gustoćom te po potrebi dodajte još brašna. Dodajte i grožđice ako ih koristite, prethodno ih je uputno potopiti na 15-ak minuta u toplu vodu.

Pržite fritule na vrelom ulju pa ih vadite na upijajući papir. Pospite šećerom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:59