StoryEditorOCM
ReceptiCandele alla Marcinata

Volite li tjesteninu i moćne umake, ovo je jelo za vas: u glavnoj je ulozi neobična vrsta manistre, a toč je savršen

Piše T.S.M.
1. veljače 2024. - 10:23

Svi znamo za lazanje i kanelone, ali jeste li ikad čuli za candelle? Candelle ili svijeće vrlo su slične canellonima, samo što su uže u promjeru. Ako ih ne uspijete pronaći u trgovini, mogu vam poslužiti i canelloni za maksimalističku verziju, odnosno penne za minimalističku.

Ono što je puno važnije je to da smo za pripremu candella pronašli izvrstan recept pa ga prilagodite onoj vrsti tjestenine koja vam je na raspolaganju. U ovom se jelu tjestenina kombinira sa sporo kuhanim raguom od mljevenog mesa, kojem su dodani rajčice, vino i tvrdi sir kako bi mu okus bio bogatiji. Ne zvuči loše, zar ne?

Nadamo se ipak da ćete uspjeti doći do candella jer kad se ovo jelo pripremi baš s tim tipom pašte rezultat djeluje vrlo zanimljivo.

Candele alla Marcinata

Sastojci:

450 g tjestenine candelle
450 g mljevena junetine
250 g mljevena svinjetine
600 g sjeckane rajčice
100 g sira Parmigiano Reggiano
200 ml crnog vina
1 luk
1 mrkva
1 stabljika celera
svježi bosiljak
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Pirjajte nasjeckani luk, celer i mrkvu nekoliko minuta, dodajte im mljeveno meso, pojačajte vatru i pirjajte oko pet minuta. Zalijte vinom i pustite ga da ispari, zatim dodajte rajčice, sol i papar te kuhajte na laganoj vatri sat vremena

Za to vrijeme skuhajte tjesteninu (samo pet minuta), ocijedite je i stavite u lim za pečenje premazan tankim slojem ragua, zatim ih prelijte s još mesnog umaka, pospite naribanim sirom, pospite nasjeckanim bosiljkom i nastavite redati sastojke na isti način dok sve ne potrošite. Zadnji sloj neka bude meso sa sirom.

Pecite na 200 stupnjeva 10-15 minuta i poslužite uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:07