StoryEditorOCM
Receptisvi ih vole

Tko bi odolio polpetama u toću? Po ovom receptu bit će jako ukusne i meke, otkrivamo i kako vam neće ispasti žilave

Piše Spiza SD
18. kolovoza 2023. - 12:41

Polpete u toću uvijek su dobra ideja, bilo da se kombiniraju s manistrom ili prilogom poput pirea. Svi ih vole i uvijek sve nestanu i prije nego ste se nadali. Samo kako ih napraviti da budu baš dobre? Ono na što treba pripaziti je da smjesu ne dodate previše jaja - mnogi će se zaletjeti pa u želji da im polpete budu što ukusnije ubaciti dva, neki čak i tri, no bolje je ubaciti tek jedno jer u protivnom mogu dobiti gumastu teksturu. Oprezan treba biti i s lukom, pa ako će polpete jesti i oni s osjetljivijom probavom, sirovi luk prije dodavanja maseu obavezno treba ispirjati i to na mješavini ulja i vode. Dodate li smjesi i malo vode, osigurat ćete mekoću.

Polpete u toću

Sastojci:

500 g miješanog mljevenog mesa
70 g riže
1 jaje srednje veličine
1 luk
2 češnja češnjaka
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica peršina
1 žličica slatka dimljene paprike
pola šalice vode
sol, papar

Umak:

300 ml pirea od rajčice
300 ml vode
3 žlice ulja
3 žlice brašna
1/2 žlice šećera
sol, papar

Priprema:

Luk i češnjak sitno nasjeckajte, rižu skuhajte napola. Pomiješajte ih, dodajte im meso, začine, krušne mrvice, jaje i vodu. Izmiješajte pa oblikujte polpete.

Za umak napravite zapršku od ulja i brašna, zalijte je vodom i dodajte pire od rajčice. Zakuhajte, dotjerajte okus pa kuhajte na laganoj vatri do željene gustoće.

Polpete kratko prepržite na vrelom ulju dok ne dobiju lijepu boju sa svih strana pa ih ubacite u umak i kuhajte 5-10 minuta, ovisno o veličini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. ožujak 2024 12:34