StoryEditorOCM
Receptiposlastica

Tart s nadjevom koji neodoljivo podsjeća na popularni namaz od čokolade i lješnjaka oborit će vas s nogu! A tek kora...

Piše T.S.M.
8. siječnja 2024. - 08:05

Ako vas je uhvatila želja za pojesti nešto slatko, a ljubitelj ste popularnog namaza Nutella, imamo prijedlog koji će vam se sasvim sigurno svidjeti: ispecite tart s kremastim nadjevom od lješnjaka i čokolade koji neodoljivo podsjeća na obožavanu Nutellu, samo je još bolji - jer je domaći.

Vjerujemo da će vam se prijedlog svidjeti, a imamo i recept. I to odličan, dobili smo ga od zaljubljenica u kužinavanje s Instagram profila Birilica.  Zanimljivo je što se među sastjcima za tijesto pored očekivane arome vanilije nalaze i dvije neočekivane - aromagorkih badema i korica limuna. Zvuči interesantno i obećava poprilično pun okus, vrijedilo bi isprobati...

Tart s kremom od lješnjaka i čokolade

Sastojci:

Tijesto:

230 g brašna
140 g omekšanog maslaca
1 jaje+1 žumanjak
80 g šećera u prahu
60 g poprženih pa mljevenih badema
2 prstohvata soli
Korica 1 limuna
Vanilija
Aroma gorkog badema

Krema:

150 g cijelih lješnjaka
130 g šećera u prahu
150 g mliječne čokolade+50 g tamne čokolade
Prstohvat soli

Priprema:

Umijesite tijesto i ostavite ga neka se sat vremena odmara u hladnjaku. Razvaljajte ga pa ga stavite u namašćeni i pobrašnjeni kalup za tart, izbockajte ga pa ga pecite na 180°C 15-20 minuta. Ostavite ga da se ohladi.

U tavi popržite lješnjake pa ih sa šećerom sameljite do tekuće paste. Otopite obje vrste čokolade na pari pa ih dodajte lješnjacima. Dodsjte sol i sve skupa izmiksajte. Malo ohladite pa nadjenite tart. Ohladite u hladnjaku i ukrasite po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:32