StoryEditorOCM
Receptispektakularno

Svi će se diviti vašim jajima utvrdo i pitati se kako ste ovo postigli: trik je vrlo jednostavan, trebate jedan sastojak

Piše T. S. M.
26. ožujka 2024. - 07:05

Narednih ćemo dana svi kuhati jaja utvrdo, a neki će pritom biti zadovoljni rezultatom, dok će se drugi razočarati. Želite li biti među prvima, bacite oko na naše savjete za najbolja jaja utvrdo, a kad pohvatate sve cake zaslužit ćete da vam otkrijemo najbolji trik uz koji će vaša jaja utvrdo biti jednostavno spektakularna.

Želite li jaja utvrdo koja će sve zadiviti, trebat će vam - cikla. Sigurno već znate da se uz pomoć cikle može obojati kora jaja, ali jeste li ikad vidjeli jaja utvrdo čija je površina predivne jarkoružičaste boje? Kad ih prerežete i napunite izgledaju zaista impresivno. Svi će vas pitati kako ste to uspjeli napraviti, a vi ćete se zadovoljno osmjehnuti jer zapravo je sve jako jednostavno.

image
Shutterstock

Nakon što ste skuhali i oljuštili jaja, obojat ćete ih namakanjem u soku od cikle, pri čemu se možete koristiti sokom od svježe cikle (nije važno je li procijeđen ili ste samo izblendali ciklu s otprilike 200 ml vode) ili tekućinom iz teglice s ukiseljenom ciklom.

Računajte samo na to da ćete u prvom slučaju dobiti jaja koja su pomalo slatkasta, s natruhom zemljane arome, a u drugom jaja koja su pomalo kiselkasta.  U svakom slučaju, ostavite jaja da se namaču oko dva sata pa ih izvadite i divite se njihovoj neobičnoj boji.

Nakon što ih prerežete, vidjet ćete da su na presjeku gradirana, kao da ste željeli postići ombre efent. Žumanjak će, pak, ostati netaknut, pa će predstavljati lijep koloristički kontrast. No nije sve u izgledu!

image
Shutterstock

Zato ćete žumanjak oprezno izvaditi, zgnječiti, dodati mu maslac, majonezu, senf, kisele krastavce, krem sir, komadiće šunke, što god vam je drago, pa ga uz pomoć slastičarske vrećice vratiti u udubine na prerezanim tvrdo kuhanim jajima. Još samo sve trebate posuti nasjeckanim vlascem, koprom ili peršinom i to je to.

Želite li osobito efektan dojam, za ukrašavanje koristite tratinčice, ljubičice ili drugo jestivo cvijeće.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:36