StoryEditorOCM
Receptitop spoj

Slana pita zbog koje ćete lizati prste! U nadjevu je dodatak koji okus podiže na sasvim novu razinu, ovo je super ideja

Piše Spiza SD
6. kolovoza 2023. - 18:59

Čim su se temperature vratila na prihvatljive, vrazila nam se i volja za pečenjem. Palite pećnice, imamo ludilčo recept za slanu pitu od gotovih kora, sve će biti gotovo za pola sata. Što se tiče nadjeva, ovoga puta nije riječ ni o siru ni o mesu, a ni o tikvicama. Odnosno, ne samo o siru niti samo i tikvicama. Po ovom receptu tikvice i sir združeni su s porilukom, koji piti daje zgodnu aromu koja podsjeća na luk i češnjak, a ne izazaiva nezgodne nuspojave. Ma divota!

Pita od tikvica i poriluka

Sastojci:

500 g gotovih kora
250 ml jogurta
150 ml ulja
100 g svježeg sira
100 g feta sira
3 jaja
1 tikvica
1/2 poriluka
1 vrećica praška za pecivo
sol, papar

Priprema

Poriluk narežite na kolutiće, tikvicu krupno naribajte. Poriluk dinstajte na ulju dok je postane staklast i počne dobivati boju pa mu dodajte tikvicu. Posolite, popaprite pa još malo prodinstajte i maknite s vatre. Kad se malo ohladi, dodsjte im svježi sir i razmrvljenu fetu.

Pomiješajte jaja, prašak za pecivo, jogurt i ulje. Na jednu koru cijelom površinom nanesite dvije žlice smjese od jaja pa je poklopite drugom korom pa i na nju stavite dvije žlice smjese od jaja, a uz jedan rub nanesite dvije žlice nadjeva s tikvicom te sve zajedno zarolajte.

Ponovite s druge dvije kore te tako radite dok sve ne potrošite.

Dobivene rolate posložite u nauljenu posudu za pečenje, poškropite uljem i zapecite na 210 stupnjeva oko 20-30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:49