StoryEditorOCM
Receptilakše i brže

Sjećate se ovog kolača? Nekoć su ga svi radili, danas mu je ime malo nezgodno. Pronašli smo ga u vrlo kremastoj verziji!

Piše Spiza SD
24. svibnja 2023. - 08:05

Među nekoć vrlo popularnim kolačima na ovim prostorima bio je desert koji je nosio naziv ruske kape ili ruske šubare. Izrađivao se od biskvitnog tijesta koje se rezalo u krugove pa bi se potpm svaki krug premazao kuhanom kremom i poklopio drugim krugom od tijesta. Kolačićima bi se zatim bočne strane premazivale kremom i sve bi se valjalo u kokos, dok bi se na vrh, što je stvaralo lijep kontrast, stavljala čokoladna glazura.

Eto vam ideje za brz i efektan kolač, no razlog zbog kojeg vam spominjemo ruske kape je u tome što smo pronašli recept za desert koji neodoljivo podsjeća na tu staru poslasticu, samo što se u novoj verziji slastica priprema malo drugačije i puno brže, a rezultat je jako kremast i primamljiv.

Recept smo pronašli na YouTube kanalu Schnelle Rezepte, a sudeći po komentarima pod ovom objavom, nećete pogriješiti ako ga iskušate. Prenosimo recept, a video možete pogledati ovdje. 

Brzi kremasti desert

Sastojci:

1 l mlijeka (može biljno)
170 g šećera 
130 g brašna
60 g gustina
1 vanilin šećer
2 žlice maslaca
100 g orašastog voća po izboru
100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Zakuhajte mlijeko, smanjite vatru pa mu dodajte šećer, brašno, gustin i vanilin šećer. Kuhajte uz miješanje dok ne dobijete gustu kremu bez grudica.

Maknite s vatre, dodajte 2 žlice maslaca i dobro promiješajte.

Prelijte kremu u čaše od 180 ml i stavite u hladnjak dok se ne stegne.

Ohlađeni desert izvadite iz čaša, prerežite na pola i strane uvaljajte u sitno isjeckane orašaste plodove (ovdje je korišten prženi nesoljeni kikiriki).

Čokoladu otopite i prelijte po vrhu svakog kolačića te po želji sve još ukrasite kokosovim pahuljicama.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:50