StoryEditorOCM
Slanotko bi rekao!

Prskanje ulja za vrijeme prženja zaustavit ćete lako uz jednostavan trik. Trebat će vam samo jedna stvar, djeluje odmah

Piše T. S. M.
13. ožujka 2024. - 07:05

Nema slađe spize do pržene i možemo se mi praviti da nije tako, ali mnogima su frigano i pohano najdraže što se može pripremiti u kuhinji. No prženje ima jednu nezgodnu nuspojavu. Nem ne mislimo na debljanj. Nego na prskanje.

Nema gore stvari nego kad vam dok nešto frigate cijeli špaher, a često i područje oko njega, završi prekriveno uljem. O, čekajte, ima. Kad vas vruće ulje isprska i ispeče. Čuli smo dosad već za nekoliko trikova koji, kao, pomažu da se smanji prskanje. Neki kažu da u ulje treba staviti malo soli, drugi kažu da je dovoljno dobro osušiti hranu jer su za prskanje zapravo krive sitne kapljice vode koje se zadrže na hrani.

image
Shutterstock

E, ali što napraviti kad ste hranu već ubacili u vrelo ulje, pa ste se tek tada sjetili ovih savjeta ili vam se dogodi da u vašem slučaju jednostavno ne pale? Nudimo vam još jedan savjet.

Pronašli smo ga na Instagramu, točnije na profilu Mirjane Ljiljak koja tvrdi da joj je trik pokazala jedna baka. Sve što treba napraviti kad ulje počne prskati, tvrdi Ljiljana prenoseći bakin savjet, je ubaciti u tavu ili fritezu malo kruha. Preciznije, komadić korice. Prskanje će prestati, a friganje će se nastaviti neometano i bez loših posljedica. Vrijedi isprobati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:14