StoryEditorOCM
Receptihrskava i kremasta

Prije ćete je pojesti, nego napraviti: lagana, osvježavajuća i bez pečenja, torta s borovnicama gotova je za 5 minuta

Piše SD SPIZA
3. rujna 2023. - 11:23

Ako ste ljubitelj laganih kolača, fino posloženih okusa, kombinaciju hrskavog, kremastog i osvježavajućeg ovo je prava torta za vas! Ne samo da se priprema u par minuta nego je i recept bez pečenja! Sve što trebate napraviti je pričekati da se dobro ohladi, a onda uživati u slatkim zalogajima.

Torta s borovnicama i bijelom čokoladom je pravo voćno savršenstvo. Biskvit se priprema od mljevenih keksa, slično kao cheesecake, krema se skuha za tren oka, a preljev je pravo blaženstvo! S ovim brzim receptom ne možete pogriješiti.

Isprobajte ovaj jednostavan, a ukusan recept za tortu koju ćete prije pojesti, nego napraviti! Evo što vam je sve potrebno...

image
Shutterstock

Torta s borovnicama i bijelom čokoladom

Sastojci:

300 g mljevenih keksa
125 g rastopljenog maslaca
130 ml mlijeka
300 g borovnica
1 žlica šećera
želatina (pola vrećice) pomiješana s 2 žlice vode
200 ml slatkog vrhnja
300 g bijele čokolade

Priprema:

U malo veću zdjelu pomiješajte mljevene kekse, rastopljeni maslac i mlijeko pa sve dobro sjedinite i izlijte smjesu u okrugli kalup za tortu.

Borovnice i šećer kuhajte dok ne omekšaju. Kad su gotove zgnječite ih pa im dodajte želatinu. Sve pomiješajte pa pospite preko smjese s keksima u kalupu. Sve spremite u frižider kako bi se smjese ‘stisle‘. 

Zagrijte slatko vrhnje dok ne uzavrije pa mu dodajte bijelu čokoladu. Miješajte sve dok se čokolada ne otopi i smjesa ne sjedini. Kad je gotova prelijte je preko torte i ostavite da se hladi. 

Ukrasite je po želji: borovnicama ili drugim dekorativnim voćem po želji i uživajte u slatkom desertu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:26