
Jeste li znali da se obožavani ledeni vjetar može vrlo uspješno pretvoriti u rolat? Isti okus, samo drugi oblik, za sve one koji se povremeno vole poigrati omiljenim receptima i svakako dobra ideja za iznenaditi goste.
Kako se priprema ledeni vjetar u obliku rolata otkrila nam je Mila Kovačević koju pratimo na Instagram profilu _mmmila, a mi smo sigurni da je i zarolani ledeni vjerat jednako "mmm" kao i originalni.
Rolat ledeni vjetar
Sastojci:
6 jaja
500 ml mlijeka
300 g šećera
100 g maslaca
200 ml slatkog vrhnja
2 pudinga od vanilije
1 vanilin šećer
1 žlica kukuruznog škroba
1 žlica jabučnog octa
voće
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 150° C.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Istucite bjelanjke te postupno dodajte 200 grama šećera i tucite dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Dodajte kukuruzni škrob i ocat. Sve zajedno promiješajte. Pjena je spremna kad zdjelu možete okrenuti, a da vam tučeni bjelanjak ne ispadne. Rasporedite pjenu u pravokutnik na veliki lim obložen papirom za pečenje i pecite 25-30 minuta.
Žumanjke, 100 grama šećera i vanilin šećer izmiješajte pa smjesi dodajte puding i malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite na vatru do točke vrenja pa ulijte smjesu od jaja u tankom mlazu, cijelo vrijeme miješajući. Kuhajte uz miješanje na laganoj vatri dok se ne zgusne, zatim pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. U ohlađenu kremu umiješajte maslac sobne temperature.
Istucite slatko vrhnje u šlag, a voće narežite. Koru najprije premažite kremom, pospite narezanim jagodama te pažljivo zarolajte. Roladu premažite šlagom (možete i kremom, ima je dovoljno).
Dobro ohladite prije rezanja.