StoryEditorOCM
Receptiuvijek pri ruci

Pesto od fine sezonske namirnice tako je dobar da ćete ga stalno praviti! Idealan je za tjestenine, ali to nije sve...

Piše Spiza SD
9. lipnja 2023. - 17:42

Pesto je uvijek dobro imati u hladnjaku, nadohvat ruke. Može vam poslužiti kao namaz i za čas oživjeti i najbezvezniji sendvič, a može vam dobro doći kad gladni banete kući, a u kući - ništa. Odnosno, skoro ništa. Uvijek će se naći koja šačica tjestenine, zar ne? I tu nastupa pesto, pretvarajući pjat sasvim obične manistre u fino, gurmansko jelo. 

A da ne govorimo o tome kako vam može dobro poslužiti kao dodatak pečenom mesu, povrću i juhama, kao i da se savršeno snalazi u ulozi dipa za povrtne prutiće ili grickalice poput krekera, grisina i tankog, beskvasnog kruha... 

Sad kad je sve jasno recimo koju i o tome zašto bi trebalo isprobavati različite recepte za pesto. Ponajprije zbog toga što je dobro jesti raznoliko, a zatim i zbog toga što se lijepo upoznati s novim okusima. Jedna zanimljiva kombinacija za pesto uključuje mladi grašak, koji je baš u sezoni, premda će vam poslužiti i zamrznuti. Ne propustite je iskušati, jako je dobra!

Pesto od mladog graška

Sastojci:

200 g očišćenog graška
1 režnja češnjaka
2 grančice svježeg bosiljka ili metvice
50 g pinjola
50 g parmezana
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Skuhajte grašak i procijedite ga. Češnjak usitnite u mužaru s prstohvatom morske soli pa mu dodajte začinsko bilje i pinjole te sve dobro usitnite.

Kad ste dobili jednoličnu smjesu dodajte i grašak, a kad se smjesa sjedinila dodajte parmezan, papar te 2-3 žlice maslinovog ulja. Dobro promiješajte, provjerite treba li što dodati pa koristite po želji, a ostatak pospremite u staklenku i čuvajte u hladnjaku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:42