StoryEditorOCM
ReceptiTIROKROKETES

Okruglice od sira na grčki način: predivno bogate i savršeno hrskave, bit će zvijezda svake zabave. Isprobajte ih odmah!

Piše T.S.M.
14. prosinca 2023. - 17:13

Već pomalo planiramo što ćemo sve pripremiti za raznorazne svečane prigode kojima se radujemo u prosincu, a ako vam treba ideja za savršenu grickalicu koja će zasjeniti sve što ste ikad vidjeli kod drugih, pazite ovu ideju. Tirokroketes. Ne znate što je to? Evo objašnjenja pa zatim slijedi recept, a u nastavku i video.

Riječ je o hrskavim, prženim okruglicama čiji je glavni sastojak sir. U Grčkoj se poslužuju u gotovo svakoj taverni i jedno je od najpopularnijih jela koja se poslužuju kao meze. Izvorno se rade sa sirom vrste saganaki, često se za njih koristi i feta, no recept je prilagodljiv pa možete koristiti i druge vrste sira, a možete i kombinirati više njih.

Tirokroketes

Sastojci:

130 g fete
65 g sira cheddar
65 g sira Gruyere
30 g brašna + još za valjanje
1 jaje
1/2 žličice praška za pecivo
malo mlijeka
ulje za prženje
sol, papar

Priprema:

Naribajte cheddar i gruyere, a fetu izmrvite. Dodajte brašno, prašak za pecivo, jaje, mlijeko, sol i papar. Oprezno sa solju ako koristite fetu. Promiješajte pa od smjese žlicom vadite malo po malo i svaki komad oblikujte u kuglu. Svaku kuglu uvaljajte u brašno.

Kuglice pržite u vrelom ulju po 2-3 minute sa svake strane pa ih vadite na upijajući papir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:32