StoryEditorOCM
Slanofino i zdravo

Obožavaju je brojne hollywoodske zvijezde: ova fitness salata brza je i ukusna, ali i odličan odabir nakon treninga!

Piše SD SPIZA
13. srpnja 2023. - 12:05

Poznato je da brojne hollywoodske zvijezde imaju strog režim prehrane kako bi održale fit liniju i bile spremne za brojne filmske uloge. Uz redovite i naporne treninge pažljivo odabiru jelovnik koji često sadrži zdrave i fitness salate. Recept za jednu takvu i svoju omiljenu otkrila je Julia Roberts. Njezin ljetni favorit kombinira slanutak i baby špinat, a idealan je obrok nakon kondicijskog treninga. Sadrži manje kalorija i gotovo jednako proteina koliko i meso. Zbog bogate zalihe prehrambenih vlakana odličan je dodatak zdravom načinu prehrane, a u kombinaciji s laganim začinima, baby špinatom i mrkvom postaje ukusno jelo i fitness recept. Ako tražite baš nešto ovako, na pravom ste mjestu. Priprema je brza i jednostavna, a sastojke možete prilagoditi i svojim željama. Poigrajte se s namirnicama, pa umjesto mrkve možete kombinirati krastave ili rajčice.. Sve po želji! 

Salata od slanutka

Sastojci:

1 konzerva slanutka
1 vezica baby špinata
2-3 mrkve
1 šaka oraha
80 g feta sira
papar

Preljev:

3 žlice octa
1 žlica senfa
80 ml maslinova ulja
sol, papar

Priprema:

Dobro ocijedite slanutak u cjedilu, a zatim ga isperite hladnom vodom. Ponovno ga ocijedite, a zatim stavite u zdjelu za salatu. U manjoj posudi pripremite preljev: pomiješajte ocat, senf, sol i papar, a zatim polako dodajite maslinovo ulje. Sve dobro promiješajte dok se ne sjedini u dressing te ga ostavite sa strane. 

Operite i osušite baby špinat pa ga dodajte slanutku, a zatim ubacite mrkvu narezanu na tanke ploške, ulijte dressing i pomiješajte. Dodajte feta sir i orahe pa sve začinite. Još jednom promiješajte i salata je gotova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:04