StoryEditorOCM
Slanoslasni Alfredo

Mnogima je draža od klasične pizze: moćni umak od vrhnja i parmezana čini je savršeno sočnom, a ima još jedan veliki plus

Piše Spiza SD
17. veljače 2023. - 18:46

Ukusni, kremasti umak Alfredo obožavamo na tjestenini, no ako ga do sada niste isprobali i na pizzi, na velikom ste gubitku. Umak na bazi vrhnja i maslaca upravo se savršeno slaže s tijestom za pizzu, osobito ako volite deblje tijesto, odnosno pizze koje se u svijetu nazivaju "deep dish", a u nas "bakina pizza". Još je jedna velika prednost pizze s umakom Alfredo u tome što bogati umak tako lijepo prožme tijesto da je itekako jestiva i ukusna čak i narednog dana.

Što se tiče ostalih komponenti ovakve pizze, imajte na umu da se Alfredo umak pravi od maslaca, vrhnja i parmezana pa nemojte pretjerati s dodatnim sirom i drugim masnim sastojcima. Na ovakve se pizze najčešće dodaje piletina, vjerojatno zato što se Alfredo umak inače kombinira s tom namirnicom u slavnom jelu od tjestenin...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:05