Recepti za jela gotova bez puno uloženog truda i vremena uvijek su na cijeni, a osobito ljeti, kad nam se ionako ne da puno kuhati. Ovog puta vam predlažemo lagano i jednostavno ljetno jelo oko kojeg nema puno zafrkancije, a tako je ukusno da to nitko osim vas neće znati. Posebnu notu svježine daje mu dodatak limuna i to ne samo limunovog soka nego i, kako to Talijani vole raditi, njegove aromatične korice. Zahvaljujući tom zgodnom detalju sve je podignuto na novu razinu.
Špageti s kozicama i tikvicama
Sastojci:
200 g špageta
200 g repića kozica
2 tikvice
2 žlice maslinovog ulja
2 režna češnjaka
1 limun
½ male vezice peršina
sol, papar
Priprema:
Skuhajte tjesteninu i ocijedite je, a malo vode sačuvajte.
Tikvice narežite kako vam je drago pa ih dinstajte na maslinovom ulju 4-5 minuta. Dodajte im usitnjeni češnjak i prstohvat soli pa dinstajte uz miješanje dok češnjak ne zamiriše.
Dodajte kozice, lagano ih posolite pa kuhajte uz miješanje 2-3 minute dok ne uhvate lijepu boju. Maknite s vatre, dodajte malo vode od kuhanja tjestenine, sok i koricu limuna te sve dobro promiješajte. Ubacite tjesteninu, dodajte sjeckani peršin, promiješajte i poslužite.