StoryEditorOCM
Receptipokladne slastice

Kroštule će po ovom receptu biti jako ukusne i hrskave, a možete biti sigurni da neće upiti puno ulja. Evo i zašto...

Piše T.S.M.
30. siječnja 2024. - 18:22

Primiče nam se vrijeme poklada - po nekima je već i počelo - pa se zgodno prisjetiti dobrih recepata za kroštule, jer ta se starinska slatkarija, z fritule i krafne, smatra pokladnim slasticama.

Recepata za kroštule zaista ne nedostaje, mogu se napraviti na jednostavne načine, a može se i komplicirati s preklapanjem tijesta kako bi nakon što se ispeku bile lijepo razlistale. Mi vam nudimo jednostavan recept s kojim nema kompliciranja, a ako ćete vi tijekom pripreme tijesto koji put preklopiti, trud će vam se isplatiti. No čak i bez toga bit će vrlo hrskave i ukusne, a zahvaljujući dodatku kvasine i dobre stare lozovače neće vam biti previše masne.

Kroštule

Sastojci:

500 g brašna
3 jaja
3 žlice ulja
3 žlice octa
3 žlice lozovače
1 vanilin šećer
1 naranča ili limun
malo soli
ulje za prženje
šećer u prahu

Priprema:

Pomiješajte jaja, dodajte im ulje, ocat, rakiju, naribanu koricu limuna ili naranče, vanilin šećer i sol. Umijesite čvrsto, glatko tijesto nalik onome za domaću tjesteninu.

Tijesto razvaljajte tanko, na otprilike 2-3 milimetra debljine pa ga narežite na trakice. Svaku zavežite u čvor pa pržite u vrelom ulju dok ne porumeni sa svih strana. Pečene kroštule vadite na kuhinjski ubrus i pospite šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 17:11