StoryEditorOCM
Receptisočno i ukusno

Jesu li bolji od ćevapa u lepinji? Sendviči s mesnim okruglicama i šalšom nevjerojatno su popularni, provjerimo zašto!

Piše Spiza SD
6. svibnja 2023. - 20:29

Dok mi na ovim prostorima obožavamo ćevape u lepinji s ajvarom, drugdje - primjerice u Sjedinjenim državama - su daleko popularniji sendviči s mesnim okruglicama i šalšom. Jesu li bolji? Nekako ne vjerujemo, ali nije na odmet provjeriti. IŠmamo dobar recept s kojim vam provjeravanje neće teško pasti. Štoviše, mogli biste itekako uživati... 

Sendviči s mesnim okruglicama

Sastojci:

Za mesne okruglice

450 g mljevene junetine 
100 g brašna
35 g slanih krekera
60 ml goveđe juhe
1 jaje
g soli
3 g sušenih listića peršina
2 g suhih listova origana
2 g papra
1,5 g češnjaka u prahu
1 g sušenog bosiljka
0,1 g mljevene crvene paprike

Za umak:

800 g konzervirane rajčice
1,5 g sušenog bosiljka
1,5 g suhih listova origana
4 g šećera
1,5 g soli češnjaka

Za sendviče:

5 duguljastih bublica (subrolls)
10 kriški sira provolone ili mozzarella

Priprema:

Za mesne okruglice sameljite krekere pa im dodajte sve sastojke osim mesa. Promiješajte i pustite da odstoji 10 minuta kako bi krekeri upili tekućinu. Dodajte meso i miješajte dok se ne sjedini.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. Oblikujte 15 mesnih okruglica veličine golf loptica i lagano ih pospite brašnom. Stavite mesne okruglice jedan centimetar jedna od druge na lim za pečenje prekriven masnim papirom i pecite 20 -25 minuta.

Dok se mesne okruglice kuhaju napravite umak: dodajte sve sastojke u lonac i promiješajte da se sjedine. Pirjajte 10-15 minuta.

Kad su okruglice gotove, prebacite ih u umak.

Prerežite bublice na pola i prekrijte ih sirom. Pecite na visokoj temperaturi 2-3 minute, dok se sir ne otopi. Izvadite iz pećnice. Na svaku podlogu stavite 3 mesne okruglice, a zatim veliku žlicu umaka. Poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:30