StoryEditorOCM
Receptitalijanski specijalitet

Jedite je što češće! Prezdrava mahunarka koju obožavamo u Dalmaciji zvijezda je gustog variva ukusnog za prste polizat‘

Piše Spiza SD
29. ožujka 2023. - 13:20

Još nas samo par tjedana dijeli od sezone vrlo zdrave mahunarke u kojoj tako rado uživamo potkraj proljeća, a tako je zdrava da bismo je trebali jesti tijekom cijele godine. A to i možemo, jer ju je u posljednjih par godina vrlo lako pronaći u trgovinama i usred zime - zamrznutu. U nekim se dijelovima svijeta rado jede i sušena, no kod nas ćete je u takvom stanju pronaći samo u bolje opskrbljenim trgovinama organski uzgojenom hranom.

Govorimo o bobu, mahunarki koja se tisućljećima uzgaja na području od jugozapadne Azije preko Bliskog istoka do našeg dijela Mediterana, a u Dalmaciji je osobito popularna u  kultnoj kombinaciji s mladim bižima i artičokama. Ili pak u nešto skromnijem spoju s blitvom. A gdje je tek sipa s bobom, juha od boba, bob s manistrom... Kako ga god pripremali...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:06