StoryEditorOCM
Receptisvima će uspjeti!

Imamo recept za kojim su svi poludjeli; cheesecake od samo 3 sastojka je kremast, osvježavajuć i idealan za početnike

Piše SD SPIZA
22. kolovoza 2023. - 11:57

Kremast, pikantan i bogat, cheesecake je bezvremenski desert kojeg se nikad ne možemo zasititi. Nema tko ga ne voli! Ova slastica pravi je hit i ima milijun verzija, a prva i nestaje na zabavama i proslavama.

Iako sastojke većinom svrstavamo pod one jednostavne, cheesecake može biti pomalo zastrašujuć za napraviti. Upravo zbog toga se rijetki odlučuju na ovu slastičarsku avanturu i radije u njemu uživaju onda kad ga drugi pripremaju. 

Budući da je ovo kolač od sira krema, potrebno ga je lagano peći u vodenoj kupelji i morate paziti da površina kolača ne popuca, kao i da na to da ne bude previše ili nedovoljno pečen. Međutim, mi donosimo odlično rješenje za sve ljubitelje torte od sira! Uz ovaj jednostavan recept od samo 3 sastojka cheesecake je potpuno sočan, ukusan i izvediv - čak i za početnike! Sve što trebate napraviti je na kraju jest pustiti kolač da se potpuno ohladi prije nego krenete uživati u slasnim zalogajima. Pa krenimo...

Cheesecake od bijele čokolade

Sastojci:

250 g bijele čokolade
230 g krem sira
6 jaja

Priprema:

Pećnicu stavite da se zagrijava na 180 stupnjeva. U međuvremenu obložite dno i rubove kalupa za tortu papirom za pečenje, a zatim ga stavite na sredinu aluminijske folije kojom ćete obložiti vanjski rub kalupa kako voda ne bi mogla ući u njega.

Bijelu čokoladu stavite u zdjelu za mikrovalnu pećnicu i zagrijte je nekoliko puta po 20 sekundi. Zatim je prebacite u veću zdjelu i dodajte krem sir pa sve pomiješajte. Pustite smjesu malo da se ohladi, a zatim dodajte žumanjle i pomiješajte da se svi sastojci sjedine. Bjelanjke u drugoj posudi umutite u ‘snijeg‘.

U smjesu s čokoladom dodajte mali snijega od bjelanjaka i miješajte dok se smjesa ne poprimi svjetliju boju pa nježno dodajte preostali dio bjelanjaka.

U pripremljeni kalup izlijte smjesu pa ga stavite na lim za pečenje i na njega dodajte toplu vodu. Pripazite da količina bude tek tolika da dosegne pola kalupa za tortu. 

Pecite otprilike 40 - 45 minuta. Kad je gotov, pustite cheesecake da se dobro ohladi ili ga ostavite u frižideru preko noći. 

Poslužite ga uz dodatke po želji i uživajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:28