Što poslužiti uz hladno pivo? Malo je prevruće za nareske, pizza je već toliko puta viđena, čips je već pomalo bezveze... a što kažete na "onion ringse" - koji to nisu? Jedan je recept postao ogroman hit na društvenim mrežama, a tako je dobar, jednostavan i efektan da nam je sasvim jasno zašto je tako. Iskušajte ga i dobit ćete savršenu grickalicu za uz pivo, hrskavu, prženu i s okusom luka. Ne, već smo napisali da se ne radi o "onion ringsima". Ovo je sto puta bolje...
Hrskavci od mladog luka
Sastojci:
velika vezica mladog luka
100 g brašna
25 g kukuruznog brašna
po1 žličica: paprike, čilija u prahu, češnjaka u granulama, mljevenog korijandera, soli i papra
250 ml hladnog piva
ulje za prženje
Priprema:
Mladom luku odrežite krajeve i narežite ga na trećine.
U zdjeli pomiješajte brašno, kukuruzno brašno i začine. Dodajte pivo i miješajte da dobijete srednje rijetku smjesu. Luk ubacite u tijesto pa ga pržite na vrelom ulju na srednje jakoj vatri. Pazite da ne pretrpate tavu jer će to sniziti temperaturu ulja.
Kada porumeni, izvadite luk iz ulja i ocijedite ga na kuhinjskom papiru. Posolite i poslužite uz fino ohlađeno pivo.