StoryEditorOCM
Receptine tražite dalje

Cimet rolice su slatki hit sezone, a mi smo dobili najbolji recept: svi kažu da ih ona pravi savršeno, meke su kao pamuk

Piše Spiza SD
28. listopada 2023. - 17:10

Slasne i mekane cimet rolice slatki su hit jeseni, a ako ste planirali okušati se u njihovoj izradi, trebat će vam dobar recept. A mi smo ga nabavili! Ne tražite dalje, ovaj je savršen, svi koji su ga isprobali tvrde da boljega nema jer se rolice ispečene prema ovim uputama jednostavno tope u ustima koliko su mekane i nježne. Za njega je zaslužna vrsna majstorica za slatke kereacije, Mirjana Marčinko, koju možete pratiti na blogu i Instagramu Od slatkoga slađe. Recept slijedi, a u nastavku ćete pronaći i video.

Cimet rolice

Sastojci:

Tijesto:

420 glatkog brašna
80 g šećera
prstohvat soli
1 suhi kvasac
1 žličica cimeta
1 vanilin šećer
1 jaje
120 g kiselog vrhnja
oko 1 dl mlijeka
60 g maslaca (otopiti)

Nadjev:

60 g maslaca
60 g smeđeg šećera
1 – 2 žličice cimeta

Preljev:

120 g sira mascarponea
30 g maslaca (otopiti)
1 žličica soka od limuna
100 g šećera u prahu
mlijeko po potrebi

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i ostavite ga na toplom oko 60 minuta.

Zatim ga tanko razvaljajte, premažite maslacem sobne temperature, pospite šećerom i cimetom te zarolajte.

Režite kriške širine 3 cm, slagažite ih u maslacem premazanu posudu za pečenje i ostavite da se dižu 30 minuta.

Pecite rolice u pećnici zagrijanoj na 175 ℃ 30 - 40 minuta.

Još vruće rolice prelijte preljevom koji ćete dobiti kad pomiješate sve sastojke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:16