StoryEditorOCM
Receptigotove za 20 minuta

Brze fritulice s posebnim dodatkom za bolji okus i mekše tijesto: za čas su gotove, a savršeno su ukusne i divno mirišu

Piše Spiza SD
12. listopada 2023. - 08:05

Zašto ne biste uljepšali jutro jednom porcijom domaćih fritulica? Po ovom receptu nema prtjerane gnjavaže, a zahvaljujući jednom posebnom sastojku tijesto je mekše, ukusnije i predivno miriše. Ne riadi se ni o kakvoj novotariji, taj će dodatak biti dobro poznat iskusnijim ljubiteljima fritula - riječ je o najobičnijoj jabuci. Za još bolji okus tu su vanilin šećer, cimet te korica limuna i naranče, a kako fritulice ne bi upile previše ulja, u receptu je i rakija. Naravno, domaća.

Fritule s jabukom

Sastojci:

150 grama brašna
50 grama škrobnog brašna
50 grama šećera
50 grama šećera u prahu
200 mililitara jogurta
​30 mililitara rakije
1 jabuka
1 jaje
1 vanilin šećer
1/2 limuna
1/2 praška za pecivo
1/2 naranče
prstohvat cimeta
prstohvat soli
ulje za prženje

Priprema:

Jabuku ogulite i krupno naribajte. Naribajte koricu limuna ui naranče.

Pomiješajte brašno, škrobno brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i sol.

Pomiješajte jaja, jogurt i naribanu jabuku. Dodajte im koricu limuna i naranče te rakiju. Dobro promiješajte pa dodajte mješavini s brašnom. Kad se tijesto sjedini, ostavite ga da odstoji 15-ak minuta.

Pržite fritule na zagrijanom ulju oblikujući tijesto pa ih pospite šećerom u prahu pomiješanim s cimetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 05:27