Zašto ne biste uljepšali jutro jednom porcijom domaćih fritulica? Po ovom receptu nema prtjerane gnjavaže, a zahvaljujući jednom posebnom sastojku tijesto je mekše, ukusnije i predivno miriše. Ne riadi se ni o kakvoj novotariji, taj će dodatak biti dobro poznat iskusnijim ljubiteljima fritula - riječ je o najobičnijoj jabuci. Za još bolji okus tu su vanilin šećer, cimet te korica limuna i naranče, a kako fritulice ne bi upile previše ulja, u receptu je i rakija. Naravno, domaća.
Fritule s jabukom
Sastojci:
150 grama brašna
50 grama škrobnog brašna
50 grama šećera
50 grama šećera u prahu
200 mililitara jogurta
30 mililitara rakije
1 jabuka
1 jaje
1 vanilin šećer
1/2 limuna
1/2 praška za pecivo
1/2 naranče
prstohvat cimeta
prstohvat soli
ulje za prženje
Priprema:
Jabuku ogulite i krupno naribajte. Naribajte koricu limuna ui naranče.
Pomiješajte brašno, škrobno brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i sol.
Pomiješajte jaja, jogurt i naribanu jabuku. Dodajte im koricu limuna i naranče te rakiju. Dobro promiješajte pa dodajte mješavini s brašnom. Kad se tijesto sjedini, ostavite ga da odstoji 15-ak minuta.
Pržite fritule na zagrijanom ulju oblikujući tijesto pa ih pospite šećerom u prahu pomiješanim s cimetom.