StoryEditorOCM
Receptijedni i jedini

Bili su najpopularniji keksi na ovim prostorima, a onda su ih prestali proizvoditi. Sjetite se kako su dobri, evo recepta

Piše T.S.M.
22. siječnja 2024. - 16:48

Poznavatelji i ljubitelji prhkih keksića vjerojatno još nisu uspjeli preboljeti odluku poznate domaće tvornice slatkiša o prestanku proizvodnje popularne slastice koju smo svi obožavali pod nazivom Krašuljci. Te male hrpice sreće uživale su svojedobno ogromnu popularnost, bile su veliki hit za sve generacije, a onda su najednom nestali.

Srećom, prije nego su povučeni iz prodaje, Krašuljcima je netko poprilično uspješno uspio skinuti recept. Isti je već godinama hit na društvenim mrežama, a mi procjenjujemo da ste se sad već dovoljno odmorili od božićnih keksića i da je vrijeme za nove slatke avanture pa vam prenosimo recept za domaće krašuljke.

Krašuljci

Sastojci:

250 g brašna
150 g čokolade za kuhanje
140 g maslaca
80 g šećera
1 jaje
2 vanilin šećer
2 žličica praška za pecivo
malo soli

Priprema:

Čokoladu nasjeckajte na komadiće. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija.

Dobro izmiksajte jaje, maslac, šećer i vanilin šećer.

Odvojeno pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Postupno, uz miješanje, dodajte prvoj smjesu drugu te zatim u tijesto ubacite komadiće čokolade.

Pomoću žlice, najbolje one za sladoled, uzimajte malo po malo tijresta, oblikujte kuglicu te svaku spljoštite. Redajte ih na lim obložen papirom za pečenje, ostavljajući dovoljno prostora da se keksi ne zalijepe međusobno za vrijeme pečenja jer će se malo raširiti dok se budu pekli.

Pecite ih dok ne dobiju lijepu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 11:40