StoryEditor

Canal Digital prebacuje HD kanale u obiteljski paket

Piše PSD.
14. ožujka 2008. - 17:03

Skandinavska digitalna satelitska i kabelska pay tv platforma Canal Digital planira napraviti nekoliko značajnih promjena u svojim paketima.

Canal Digital će uskoro ukinuti paket HDTV kanala koji se plaća dodatnih 99 švedskih kruna mjesečno, a pritom će sedam HD kanala iz tog paketa preseliti u postojeći, obiteljski paket (family pack). U pitanju su sljedeći HDTV kanali: SVT HD, TV4 HD, History Channel HD, Discovery HD, National Geographic HD, Voom HD i Silver HD.

Zbog uvrštavanja novih kanala cijena obiteljskog paketa će porasti sa 189 na 209 švedskih kruna mjesečno i to već od 1.4.2008 godine.
Canal Digital je odlučio restrukturirati svoje pakete neposredno nakon što je konkurentska platforma Viasat Digital lansirala svoju HD ponudu koja je fokusirana uglavnom na premium pretplatnike.

Dvije godine nakon što je postala prva pay TV platforma u Europi koja je službeno ponudila HDTV, Canal Digital trenutno ima 46.000 pretplatnika na HDTV paket. Zanimljivo je da i druge platforme u Europi također koriste strategiju dodatnog naplaćivanja HDTV kanala..

ŽELJKO BABIĆ

#CANAL#DIGITAL

Izdvojeno

03. srpanj 2020 15:31