StoryEditor
StilPREZENTACIJA

BMW 2 Gran Tourer: na prezentaciju u Zadar dolazi 300 novinara iz cijelog svijeta

Piše PSD.
14. travnja 2015. - 16:15
BMW Grupa, vodeći svjetski proizvođač premium vozila, izabrala je Hrvatsku za svjetsku novinarsku premijeru novog modela BMW-a serije 2 Gran Tourer. Domaćin svjetske premijere bit će Zadar, u koji BMW Grupa od 16. do 30. travnja dovodi više od 300 najznačajnijih svjetskih novinara.

Bit će to prva svjetska medijska premijera i predstavljanje neke premium automobilske marke u Hrvatskoj. Promocija će trajati dva tjedna i obuhvatit će tri lokacije na Poluotoku te posebno za tu svrhu izgrađen ponton u uvali Jazine.

Zanimanje svjetskih medija za predstavljanje svakog novog modela BMW-a vrlo je veliko, pa će svjetska medijska premijera BMW-a serije 2 Gran Tourera sigurno biti ujedno i jedan od najvažnijih ovogodišnjih promotivnih događanja za Hrvatsku i hrvatski turizam. Očekuje se da će više od 300 novinara sliku iz Zadra prenijeti u najmanje 35 zemalja svijeta.

Prekrasan grad

– BMW je izabrao Zadar za ovu svjetsku premijeru prije svega zbog toga što je to prekrasan grad, ali i zbog dobre infrastrukture, odličnih cesta i hotela, kao i zbog otvorenih i gostoljubivih ljudi. Vjerujemo da će ova svjetska premijera, s obzirom na broj i važnost medija, značajno pridonijeti ne samo promociji ovog novog modela, nego i dodatnoj afirmaciji Hrvatske i Zadra kao destinacije koja svojim sadržajima privlači i najuglednije goste. Ponosni smo što kao generalni zastupnik BMW-a za Hrvatsku sudjelujemo u ovom događanju – istaknuo je Franjo Tomić, predsjednik Uprave “Tomić & Co”.

BMW serije 2 Gran Tourer prvo je premium vozilo kompakt klase, koje može imati i do sedam sjedala. Sa sklopivom stražnjom klupom, koja pruža dovoljno mjesta za tri dječja sjedala, Gran Tourer na jedinstven način kombinira prostranost, fleksibilnost i sigurnost s elegancijom, dinamičnošću i učinkovitošću.

– S obzirom na to da smo već i s Active Tourerom privukli mnogo novih kupaca, očekujemo da će BMW serije 2 Gran Tourer nastaviti taj trend. Jasno je da novim proizvodima želimo privući nove kupce, jer nas ne zanima preuzimanje tržišnih udjela ostalih vozila iz naše ponude – istaknuo je direktor prodaje i marketinga u BMW-u AG Ian Robertson prilikom svjetske prezentacije ovog modela na međunarodnom salonu automobila u Ženevi u ožujku ove godine.

Počela proizvodnja

Proizvodnja BMW-a serije 2 Gran Tourer počela je u ožujku u tvornici u Regensburgu, u Njemačkoj. Kupci mogu birati između dva benzinska i tri dizelska motora, a na raspolaganju je i model s pogonom na četiri kotača. Svjetski početak prodaje očekuje se u lipnju ove godine.

zdravko juričko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 01:49