StoryEditor
StilVOZI MITSUBISHI

Biljana Mančić Pavković: bivša misica brza na Coltu

Piše PSD.
14. travnja 2015. - 13:30
Ako Bog vozi Mercedes, misica vozi Mitsubishi! Mirne duše takvo što možemo zaključiti vidjevši primjer Biljane Mančić Pavković, koja je kao mlada djevojka i bez ovog drugog, udanog prezimena, 2006. godine nakon osvajanja titule Miss Universe Hrvatske ujedno osvojila i Mitsubishi Colt, sladak mali gradski automobil koji ponosno vozi i dandanas!

Doista, malo je izbora ljepote u državi koji se mogu pohvaliti takvim raskošnim budžetom nagrada kao onaj koji organizira Miroslav Kraljević. Nekadašnji sponzor, navedeni proizvođač automobila, bio je dakle ‘dobre ruke’ i vrijedan dar u trajno vlasništvo dao nekome tko ga još uvijek nema potrebu zamijeniti novijim vozilom, kako Biljana rado ističe.

- Moj Coltić je proizveden 2004. godine, a ja sam ga kao prva vlasnica dobila dvije godine kasnije. Dakle, primaknuo se tinejdžerskoj dobi, a ja sam njime svejedno još uvijek veoma zadovoljna - smije se šarmantna nekadašnja misica, a danas privatna poduzetnica i mlada mama koja još nije napunila tridesetu. Jednostavnom matematičkom operacijom lako je ustanoviti da, dakle, Biljana malog Mitsubishija vozi čak trećinu svog života, pa je tako i on s njom proživio razne zgode: od mladalačkog ludovanja u izlascima s prijateljicama, do dječje sjedalice za Biljaninu kćerkicu. S njom je na poslovnim i privatnim putovanjima prošao i cijelu Hrvatsku, ali u inozemstvu još nije bio...

- Kad sam kao nagradu dobila ovaj automobil, bila sam još studentica na fakultetu za menadžment u Dubrovniku, do kojega sam na predavanja i polaganje ispita do tada odlazila iz Splita autobusom i povremeno autom s mojim tadašnjim dečkom, a danas suprugom Mirom. No, kad sam u ruke primila ključeve svoga prvog osobnog automobila, mojoj sreći nije bilo kraja. Tako sam se i osamostalila te počela povremeno sama voziti do Dubrovnika - prisjeća se Biljana nježno promatrajući mali Colt, još uvijek ukrašen natpisom ‘Miss Universe Hrvatske’.

U međuvremenu je ljepotica i vozačica iz naše priče diplomirala na rečenom fakultetu, te magistrirala na studiju poslovne komunikacije, otvorila vlastiti kozmetički salon u Trogiru, sa suprugom uhodala turističku agenciju i odnedavno postala predsjednica Udruge kozmetičara za Splitsko-dalmatinsku županiju. A tijekom svih tih pothvata pratio ju je mali Mitsubishi Colt, benzinac od 80 KS i s opremom s kojom se i danas može mjeriti s najnovijim modelima. Uz nezaobilazan CD-player i klimu, u njemu se nalazi i jedan pomalo arhaičan detalj: pepeljara za stražnju klupu...

A natpis ‘miss’ koji ga još, rekosmo, krasi, nerijetko je privlačio ne samo poglede, nego i - udvarače...

- Često su se ljudi nadvirivali i čitali što to na autu piše, a znalo se dogoditi da me netko i pričeka dok sjednem u nj, u želji da se upoznamo - prisjeća se simpatična bivša misica, koja je svojom naklonosti za mitsubishi automobile ‘zarazila’ i familiju. Tako je i njezina mama kao svoj izbor pri nabavci osobnog automobila tipovala također na mitsubishi, no nešto robusniji model - džip.

lenka gospodnetić
snimio duje klarić / cropix


Izdvojeno

10. srpanj 2020 16:57