StoryEditor
Reflektoraba liga

Zadar će protiv Cibone pokušati nastaviti sjajan niz, a pobjeda od pet i više razlike bila bi zlata vrijedna

Piše Dražen Žura
10. siječnja 2020. - 14:11
Zadar, 191219. Dvorana Kresimira Cosica. Utakmica kosarkaske Premijer lige izmedju KK Zadar i KK Cibona. Na fotografiji: trener Zadra Danijel Jusup.Luka Gerlanc/HANZA MEDIA

Slika s prvog ovosezonskog ogleda Cibone i Zadra u košarkaškoj ABA ligi, zrcali se u trijumfu “vukova” na Višnjiku.

Istina, razlika u rezultatu nije bila velika, što Zadranima otvara prostor da kroz dvoboj uhvate pobjedu, te pokušaju u gostima “loviti” onaj minus s domaćeg parketa (78:82). Tako bi s “jednim hicem” suparnika ostavili iza sebe na ljestvici, obje momčadi su na omjeru 4-10, pa je važnost utakmice velika. Ponajprije treba misliti o tome kako ne dozvoliti Ciboni da nakon pet poraza u regionalnoj ligi prekine tu, za njih, nimalo ugodnu seriju. 

I dalje se vrti priča o “mega” pobjedi nad Mega Bemaxom u kojoj je naslovnu ulogu imao Domagoj Vuković.

- Bitnija mi je pobjeda nego moj učinak, održava nas na životu i daje mogućnost da s dobrom energijom uđemo u ovu utakmicu. Oni su favoriti, igraju na svom terenu. Bit će sigurno jaka utakmica, s puno kontakta - procjenjuje Vuković.

O ogledu s “vukovima” trener Zadra Danijel Jusup je kazao:

- Očekujem izrazito tvrdu utakmicu. Svi smo na broju, Siriščević se priključio i počeo trenirati. I to je jedina promjena u rosteru u odnosu na prijašnje utakmice. Teško mi je reći hoće li biti rezultatski tijesna. U ABA ligi smo vidjeli i na našem primjeru kad se raspored poklopi da jedan poraz kući te može odvesti u seriju poraza. Čini mi se da se Cibona diže koliko sam gledao, posebno prvo poluvrijeme kod FMP-a. Sigurno su svjesni važnosti utakmice tako da ne treba tu puno govoriti. Jasno je to i s naše i s njihove strane.

‘Uprava je pustila Fantina’

Jusup je iskoristio prigodu za odmor Bryona Allena, neizostavne karike u nizu od četiri pobjede, koji nije putovao u Osijek, gdje je utakmicu s klupe pratio i Dominik Mavra...

- Cibona koristi vrlo često 12 igrača i imaju tu energiju i mogu održavati intenzitet utakmice i to im je najveća snaga. Mislim da sam time dosta rekao. Mi drukčije funkcioniramo s obzirom na strukturu našeg rostera – zaključio je Jusup, kojeg su pitali na temu odlaska iz kluba mladog i perspektivnog Marija Fantine.

- Možemo mu samo poželjeti sreću i da tamo bude uspješan i što bolje igra. I da ga služi zdravlje. Nisam ja participirao u njegovu odlasku. Valjda su me malo poštedjeli jer ima toliko posla, pa su ljudi u klubu odlučili o njegovom odlasku mimo mene što je u biti i u redu  – kazao je Jusup.

Utakmica u Zagrebu igra se u 20 sati uz izravan TV prijenos na Arenasportu.

#ABA LIGA#KK ZADAR#KK CIBONA

Izdvojeno