StoryEditorOCM

Nakon povratka iz New Yorka Serena Williams oduševila sve: odlučila je donirati za potrebite jako važnu tekuću stvar

Piše SCENA SD
21. prosinca 2023. - 19:26

Višestruka Grand Slam pobjednica  Serena Williams (42), koja se povukla iz tenisa 2022. godine, podijelila je kratki video na svom Instagram profilu u kojem otvara zamrzivač s nekoliko paketa majčinog mlijeka. Serena govori da je "jako uzbuđena" što će donirati majčino mlijeko "ljudima kojima je to stvarno potrebno". Prije zatvaranja vrata zamrzivača dodala je: "Bit će anonimno, ali tako sam sretna što mogu pomoći na neki način."

Komentirajući video Serena je objasnila da joj je ostalo majčino mlijeko s nedavnog putovanja u New York. "Znam toliko nevjerojatnih žena koje  nisu u stanju proizvesti mlijeko. Osjećaj je bio fantastičan."

Zajedno sa suprugom Alexisom Ohanianom (40), Williams ima dvije kćeri. Alexis Olympia rođena je 1. rujna 2017., a u kolovozu 2023. stigla je Adira. Bivša profesionalna sportašica doji svoju kći. Nedavno je privukla pažnju izvanrednim savjetom o majčinom mlijeku: Koristila ga je protiv opeklina od sunca i drugih problema s kožom.

image

Serena Williams

Patrick T. Fallon/Afp

Banke majčinog mlijeka široko se koriste u Sjedinjenim Državama. I u Njemačkoj oko 50 banaka ženskog mlijeka u bolnicama brine o potrebitim prerano rođenim bebama kada majčino mlijeko nije dovoljno. U svijetu postoji više od 750 takvih banaka ženskog mlijeka. Cilj je svim bebama osigurati majčino mlijeko koje se smatra posebno zdravim. Hranjenje djece mlijekom žena drugih žena može se činiti čudnim ovih dana. U srednjem vijeku, na primjer, bilo je puno žena koje su dojile tuđu djecu. U to je vrijeme to bio važan način da djeca prežive. Uostalom, još nije postojala industrijski proizvedena formula za dojenčad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:03