StoryEditorOCM
Zvijezde onlineOPET NAPADA

Karleuša bijesna zbog odgode folk koncerta u Puli i Osijeku: ‘Srbija je metropola, a zabrane su potezi malih igača‘

Piše SCENA SD
27. veljače 2023. - 18:31

Kontroverzna folk pjevačica Jelena Karleuša oglasila se na Instagramu povodom zabrane koncerata narodnih pjevača u Puli i Osijeku na kojima su trebali nastupati Duško Kuliš, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba i Zorana Mićanović.

Osim što je proglasila Srbiju najdominantnijom zemljom na Balkanu, odnosno "metropolu" koja "provincijama" nameće trendove, objasnila je zašto je po njezinom mišljenju to tako.

image
/Screenshot/ Instagram

"Srbija, kao najveća i najdominantnija u balkanskom zbiru, tradicionalno nameće trendove, i pravila igre u regiji. Kako u glazbi i sportu, tako i na svim drugim poljima zaključno s politikom. Bilo što, što dolazi iz Beograda, jedine metropole i epicentra, kapilarno se širi ka provinciji i poprima na brzini i snazi", započela je pa nastavila:

"Veličina i snaga Beograda je u tome što nikada ne zabranjuje. Kada prošetate Beogradom i pogledate, na primjer, ponudu restorana, oni nude Dane Hvara, Dane Istre, Pule i Dalmacije... Nude gostovanja originalnih hrvatskih klapa, zatim imamo Dane Makedonije, Kotorske dane, ponudu kompletno crnogorske mafije podijeljene po selima, o Bosni i da ne govorim. Sarajevski ćevap, Dani Sarajeva...", nabrojala je Karleuša.

Objasnila je 44-godišnjakinja svojim pratiteljima i po čemu su to, prema njezinom mišljenju, te ostale "provincije" "mali igrači":

"Beograd prihvaća sve. Beograd nikoga ne zabranjuje i zato i jest centar. Zabrana, podjela, mržnja i netolerancija su brojke malih igrača", napisala je.

Ipak, Karleuša tvrdi da je samo pitanje vremena kada će "primitivne" dijelove Balkana zaraziti virus turbofolk glazbe.

"Naša glazba je virus koji se širi putem krvi, ona se osjeća srcem, kožom... I ona se ne može zabraniti. Visoko je virulentna. Može eventualno mutirati i mijenjati oblik, ali naš balkanski genetski kod je takav da prije ili kasnije kronično obolimo", zaključila je.

Podsjetimo, gradonačelnik Pule, Filip Zoričić zabranio je spomenuti koncert, misleći ga prebaciti u Osijek. Ipak, gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić kasnije je na svome Facebooku objavio da se koncert neće održati ni tamo. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 10:05