StoryEditorOCM
Zvijezde onlineNEOBIČAN IZBOR

David Beckham voli se hraniti kukcima? Svijet šokiran omiljenim poslasticama zgodnog nogometaša

Piše Tanja Vučićević/ Gloria
31. siječnja 2023. - 23:04

Bivši nogometaš David Beckham osvrnuo se, tijekom nedavnog posjeta Mexico Cityju, na temu kojom se odnedavno bave građani Europske unije - poslasticu od insekata. Šetajući se gradom koji, kako kaže, obožava, zabilježio je ponudu restorana u kojem je ručao, gdje se nude i prženi insekti, piše Gloria.

Najprije ga je privukla izrada tortilja na otvorenom, potom je zabilježio da je za ručak izabrao gustu juhu od povrća i zdjelu salate. Na kraju je njegovu pozornost privukla zdjelica sa snackom, prženim insektima. U slučaju da njegovim pratiteljima nije jasno o čemu se tu radi, na fotografiju objavljenu na svom Instagram Storyju, dodao je ikonu kukca.

image
Screenshot/ Instagram

S obzirom na to da je Europska komisija nedavno odobrila stavljanje na tržište prehrambenih proizvoda od ličinki kukca brašnara te kućne zrikavce, koje ne hvataju u prirodi nego se uzgajaju na posebnim certificiranim farmama, zanimljivo je da je predsjednik i suvlasnik FC Inter Miami te engleskog kluba Salford City, snimio taj detalj.

image
Screenshot/ Instagram

Vijest da je Europska komisija odobrila stavljanje na tržište raznih prehrambenih proizvoda od kukaca poprilično je uznemirila hrvatsku javnost, naročito konzervativce.

image
Screenshot/ Instagram

Avanturisti koji su u zemljama Azije i Južne Amerike kušali pržene insekte, koji su ondje već dugo najnormalniji dio gastronomske ponude, kažu da ih okus podsjeća na čips, dok je brašno od posebno uzgojenih kukaca namijenjenih konzumaciji, bojom i okusom nalik na mahunarke.

image
Screenshot/ Instagram

Kako god bilo, David Beckham svojedobno je priznao da mu je slani čips s okusom blagog octa omiljeni comfort zalogaj, stoga bi to mogao biti razlog zbog kojeg ga je zainteresirala drugačija vrsta čipsa. Vjeruje se da sladokusac poput njega nije propustio priliku probati ono o čemu se u Europi, pa i u Hrvatskoj, toliko priča. Kako mu je bilo, mogao bi otkriti svom u novom Instagram Storyju, piše Gloria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. travanj 2023 02:54