StoryEditorOCM
TV&RealitySLIJEDE ‘DVOBOJI‘

The Voice Hrvatska: Nijanse su odlučile među odličnim natjecateljima ove sezone, mentori popunili timove

Piše SCENA SD
31. prosinca 2023. - 08:33

Timovi su popunjeni. U svakom timu ostalo je po šestero natjecatelja koje već sljedeće subote čeka nova faza natjecanja, a to su "dvoboji“

U showu "The Voice Hrvatska“ izvedena je 8. emisija, treća finalna i najnapetija nokaut-faza natjecanja. Mentori su imali zahtjevnu ulogu, odabrati su tko prolazi, a tko napušta natjecanje. Usto su donijeti i odluke o natjecateljima koji su u prošlim emisijama dobili njihovo "možda“. Svaki od mentora nakon nokaut-faze ima šest natjecatelja. 

"Idemo snositi posljedice. Jel tako?“ rekao je najmlađi mentor Dino Jelušić i možda na najbolji mogući način opisao težinu odluka, pri kojima zaista nijanse odlučuju među odličnim natjecateljima ove sezone. "Neki su izabrali pogrešne pjesme“, rekao je Davor Gobac. "Ja ne znam nikoga tko bi se usudio to pjevati“, dodala je Vanna. "Oni su toliko dobri da ja nemam rješenje za to“, zaključio je Damir Urban. Voditelji su bili Iva Šulentić i Ivana Vukušića.

TIM DAVORA GOBCA

Prvi je na redu bio tim kojemu je mentor, uz svoje pomoćnike, Gobac. Sandro Bjelanović prvi je izišao na scenu i izveo pjesmu "Lonely Boy“ (The Black Keys). Energičan, kao i na audiciji kad je pjevao Doorse, probio je led. "Zračiš veseljem, ljubi te brat, a sada mi dolazi Nikolina s jednom tradicionalnom pjesmom“, najavio je Gobac. Pjesmu "Jovano, Jovanke“ izvela je Nikolina Stipić koju je publika za emotivni nastup nagradila velikom podrškom. Maja Miklaužić Vahtarić, treća iz Gobčeva tima, izvela je pjesmu "Angel“ (Sarah McLachlan). "Teško smo našli pjesmicu za Majicu, ali smo uspjeli“, komentirao je Davor Gobac. "Svi ste me iznenadili večeras i nemojte mi zamjeriti jer netko mora ispasti“, rekao je Gobac prije konačne odluke. Dalje je prošao Sandro Bjelanović, natjecanje neće nastaviti Maja Miklaužić Vahtarić, a između dva "možda“ Nikolini i Filipu (iz prve emisije nokaut-faze) dalje nastavlja Nikolina Stipić.

TIM DINA JELUŠIĆA

Na redu je bio Dinin tim. Prva na pozornici s pjesmom "Baby Love“ (Mothers Finest) nastupila je sigurno i energično Martina Bakić. "Ova pjesma je stvorena za tebe i drago mi je da smo se tu našli“, pohvalio ju je Dino. A onda je na scenu došao, kako ga je Dino nazvao, osebujni Martin Kosovec s pjesmom "I‘ll Never Fall In Love Again“ (Tom Jones), kojeg je publika nekoliko puta nagradila pljeskom. "Izvedba je bila besprijekorna, druže moj stari mladi“, komentirao je Dino. Nakon njega pjesmu "Like A Stone“ (Audioslave) izveo je Gabriel Lukač. "Prodorno, moćno, tvrdo, odličan si bio“, komentirao je Dino. Mentori ponovno daju mišljenje i pokušavaju Dini olakšati odluku. Dalje prolazi Martin Kosovec, natjecanje napušta Gabriel Lukač. Martina je također odmah dobila prolaz dalje. A za još jedno slobodno mjesto Dino odlučuje između dva "možda“ iz prve dvije emisije nokauta. Između Marka i Borne Dino je odabrao Marka. 

VANNIN TIM

U Vanninu je timu bilo četvero natjecatelja. Prva na sceni je bila Valeria Jacek s pjesmom "Oprosti mi“ (Divas). "Osjećam se nestvarno prekrasno i hvala svima. Predivne su ove naše domaće pjesme i treba ih pjevati“, rekla je Valeria nakon nastupa. Nakon nje Laura Sučec uz pomalo neočekivan izbor pjesme. Riječ je o "Teškim bojama“ Gorana Bareta & Majki. "Za ovo treba hrabrosti, samopouzdanja i višak talenta. Sigurna sam da će se o ovoj verziji Laure iz Petrinje još puno pričati“, komentirala je Vanna i nastavila s komplimentima na račun tog nastupa. Teo Kifer izveo je pjesmu "Say You Won‘t Let Go“ (James Arthur). "To je to, ja volim i nije tajna ovaj moderni frazirung u pjevanju“, zaključila je Vanna. Nensi Mitrović izvela je pjesmu „Da znaš“ (Vesna Pisarović), sigurno i na svoj način.  Dalje je prošao Teo Kifer, natjecanje napuštila Nensi Mitrović, Laura "petrinjska princeza“, kako ju je Vanna nazvala, prošla je dalje. Valeria i Dorian su čekali odluku iz prošloga nokauta. Jedno slobodno mjesto Vanna odlučuje dati Dorianu.

TIM DAMIRA URBANA

Došao je red na Urbanov tim. Slobodna su bila dva mjesta, bila su tri nastupa i jedno "možda“ iz prošlih nokauta. Prvi na scenu je došao Toni Šimonović s pjesmom "Sono solo parole“ (Noemi).  Imaš sve što treba imati pjevač i interpret, dobro da smo ti skratili pjesmu jer bih se ja raspao zajedno s tobom od emocija“, zaključio je Urban. "Jealous“ (Labrinth) bio je izbor Aide Tokić, čiju je izvedbu publika nekoliko puta prekidala pljeskom, a dobila je i Urbanove komplimente. Danijela Hajdinjak pjevala je zahtjevnu pjesmu "Always Remember Us This Way“ (Lady Gaga). Toni Šimonović prošao je dalje, a od daljnjeg sudjelovanja oprašta se Aida Tokić. Ostala je odluka o još jednom slobodnom mjestu između Danijele i Marine koje imaju "možda“. Danijela ide dalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 10:21