StoryEditorOCM
TV&Realityposvećeno viloviću

Evo gdje možete gledati hvaljenu festivalsku večer ‘Ništa kontra Splita‘, voditeljica je nova Loto djevojka

Piše Scena SD
23. kolovoza 2023. - 08:30

U nedjelju 3. rujna u 19 sati HRT će na svome Drugom programu prikazati retrospektivnu večer skladatelja, tekstopisaca, aranžera i producenta Nenada Vilovića.

Ništa kontra Splita naziv je koncertne večeri koja nosi ime po Vilovićevoj glazbenoj uspješnici koju je 1995. godine na Splitskom festivalu izveo legendarni Dino Dvornik.

Na Splitskom se festivalu, ova legenda zabavne glazbe prvi put predstavila prije 52 godine, s pjesmom koja je bila je drugačija, modernija i primijećena. Nešto novo i ispred vremena prepoznatljiv su znak i potpis glazbenog stvaranja Nenada Vilovića.

Album Prizma objavljen tek nedavno, ne samo da je čekao 40 godina da ugleda svjetlo dana nego je na njemu Neno odsvirao nevjerojatnih 40 instrumenata. Sam je skladao, aranžirao i snimio sve pjesme s ovog albuma. Koncertom koji je snimljen 1. srpnja na pozornici splitskih Prokurativa, prisjetit ćemo se njegovih najvećih uspješnica - pjesama po autorovom izboru koje su njemu i publici bile najdraže.

Skraćena verzija koncerta počet će s pjesmom s kojom se prvi puta predstavio splitskoj publici davne 1971. godine. Nakon 52 godine, ponovno, na pozornici Splitskog festivala pjesmu „48 uri kad bi traja dan“ izvodi još jedna glazbena legenda - Đorđi Peruzović.

image

Maja Kolak, Nenad Vilović i Mirko Fodor

HRT

Slijedi poznati hit „Stara zvona“ i Zoran Jelenković koji je tijekom večeri otpjevao i pjesmu „Vjerujem“, a Ana Opačak izvodi pjesmu „Treća suza“. „Julske kiše“ pjeva Darko Domijan, dok „Zaboravi Espanju“ pjeva Vladimir Garić. „Dino mix i Na vrh brda vrba mrda“ je u izvedbi Igora Cukrova, a „Nismo mi bez cilja“ u izvedbi Lidije Bačić. „Nakon dugih milja“ pjeva Zorica Kondža, a „2002. godine u Splitu“ Luka Nižetić.

Pred sam kraj ove večeri u čast Nenada Vilovića publika je zajedno s Đorđijem Peruzovićem i klapom Partenca otpjevala „Di si bija kad je grmilo“. Uglas se nastavilo pjevati i svima znani hit „Ništa kontra Splita“, kada se Deanu Dvorniku, Kreši Bengalki i Roku Žunić 3P HOP pridružila publika i svi izvođači.

Voditelji su Maja Kolak, HTV-ovo lice koje su gledatelji dosad imali prilike gledati u emisiji Loto, a koja se ovoga puta okušala u ulozi voditeljice festivala i jedan od omiljenih dugogodišnjih voditelja brojnih emisija, događaja i festivala Mirko Fodor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:02