StoryEditorOCM
TV&RealityPromjene na RTL-u

Bila je bliska prijateljica Mislava Bage, a sad ćemo je svaki dan gledati na RTL-u: ‘Puno toga učim od mlađih kolega...‘

Piše Scena SD
10. srpnja 2023. - 17:42

Ivana Brkić Tomljenović novo je voditeljsko pojačanje središnje informativne emisije RTL Danas, a gledatelji će je moći pratiti već danas od 19 sati.

Brkić Tomljenović u ulozi dnevne urednice RTL-a Danas radi proteklih godinu i pol dana, a voditeljski izazov iznimno je veseli i donosi joj još jednu vrijednu i novu perspektivu medijskog posla.

"Kada sam počela uređivati RTL Danas, bio je to veliki, zahtjevan zalogaj u kojem mi je pomoglo moje iskustvo s terena, ali i velika pomoć kolega. Sve ono što sam kroz karijeru prošla, unijela sam i u urednički posao. Imam podršku nadređenih koji me vide i u voditeljskoj ulozi, pa se nadam da ću opravdati povjerenje", otkrila je Brkić Tomljenović.

image

Ivana Brkić Tomljenović

Maja Bota za RTL

Iako je niz godina provela pred kamerom kao reporterka, uzbuđenje pred novi izazov nije izostalo. "Odradila sam brojna javljanja uživo, intervjue i studijske emisije, ali do sada nikad nisam vodila središnju informativnu emisiju na nacionalnoj televiziji. Puno mi je, stoga, značila pomoć kolegica i kolega, koji iza sebe imaju godine iskustva, ali i naše Dunje - fonetičarke i lektorice, kojoj se od srca zahvaljujem", jasna je nova voditeljica RTL-a Danas.

Povjerenje gledatelja Ivani je oduvijek iznimno je važno, upravo ono prioritet joj je i u njezinoj uredničkoj ulozi. "Svaki dan je nova utakmica iz koje kao rezultat izlazi pouzdan informativni program. Naši gledatelji znaju da će svakog dana u 19 sati na RTL-u dobiti provjerene i objektivne informacije, ali i analize. Većinu vijesti dana već su pročitali po portalima. Naš je posao donijeti korak više", kaže prekaljena urednica i reporterka.

image

Ivana Brkić Tomljenović

Ronald Gorsic/Cropix

I nakon dva desetljeća rada u medijima, Ivana Brkić Tomljenović ističe važnost nadogradnje vlastitih znanja i vještina, a voditeljska uloga u RTL-u Danas upravo je to! "To je izuzetno važno, kada pomislite da znate sve - baš tada se greške najčešće događaju. U redakciji često raspravljamo o temama, ponekad i žustro, ali smatram da više glava ipak zna više od jedne. Puno novih stvari učim i od najmlađih kolega, a zauzvrat se ja njima trudim prenijeti svoje iskustvo", zaključila je Brkić Tomljenović.

Njezino iskustvo generacijama koje dolaze od neprocjenjive je važnosti. Ivana Brkić Tomljenović diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a kasnije je završila i Akademiju za politički razvoj. Novinarsku karijeru započela je na Obiteljskom radiju, a nakon toga su uslijedili brojni televizijski angažmani, tijekom kojih se isprofilirala kao cijenjena novinarka i reporterka.

Ivana je prije RTL-a radila na Novoj TV gdje je upoznala i preminulog novinara Mislava Bagu s kojim je bila dobra prijateljica.

image

Mislav Bago

Biljana Gaurina/Cropix

Kad je Bago prošlog kolovoza iznenada preminuo za Slobodnu Dalmaciju tada je rekla - O Mislavu profesionalcu ne moram ništa više reći... Sve je sam rekao i ostavio novinarski trag za dva života. Ali o Tebi Mislave - tuga je prevelika da bih pronašla prave riječi. Voljela bih da smo imali još vremena. Nedostajat ćeš beskrajno, Mimi naš jedini...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:28