StoryEditorOCM
HrvatskaKolege u nevjerici

Ivana Paradžiković: ‘Zvala sam ga jutros da mi kaže da je to grozna izmišljotina... Kakva neizreciva tuga‘; Maja Sever: ‘Moj najbolji prijatelj i brat...‘

18. kolovoza 2022. - 11:01

Mislav Bago, višestruko nagrađivani novinar i urednik, iznenada je preminuo u četvrtak u 49. godini.

"Bago je moje četvrto dijete! Moj najbolji prijatelj i brat!" - plačući nam je rekla Maja Sever koja nije mogla zaustaviti suze od šoka da je Mislav preminuo.

"Sve je bilo normalno. Ne znam što mu se dogodilo. Cijelo smo vrijeme bili u kontaktu. Jučer smo se čuli. Ništa nije ukazivalo na ovo. Oprostite, ne mogu…", kazala nam je.

image
Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Tužnu vijest u četvrtak prijepodne objavila je Nova TV na kojoj je Bago radio od 2009. godine.

"Zbogom, Mimi. Otišao je naš Mislav Bago, institucija hrvatskog novinarstva", stoji u naslovu teksta kojim su se kolege s Nove TV oprostile od Bage.

Mislav Bago živio je novinarstvo kao poziv, ne samo posao, nije se libio postavljati prava pitanja, uporno i opetovano. Svojim je radom uvelike doprinio demokraciji, sa strašću je educirao kolege, ali i gledatelje i uvijek skretao pažnju na važne stvari, na dužnosti političara. U centru njegova rada, kažu s Nove TV, uvijek su bili građani i njihova dobrobit.

image

Na maloj redakcijskoj proslavi pete godišnjice Dnevnika Nove TV

Biljana Gaurina/Cropix/Cropix

‘‘Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas‘‘, izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

"Zvao me veprić, a ja njega najdraži gnomić. Samo smo mi to razumjeli zašto. Pitam se čemu smisao, danas si tu, boriš se za neku istinu u pravdu, onako kako najbolje znaš, sutra te nema pa će i oni s kojima si se prepirao pričati lijepo o tebi. Sheakspeare: Život je predstava na kojoj smo mi glumci, prolaznici... Ipak, ostavljamo trag. Zbogom dragi moj Mislave" - rekla nam je Sandra Križanec, urednica i voditeljica N1 koja je na HRT-u radila s Bagom.

image
Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Ivana Paradžiković za 'Slobodnu' je komentirala prerani odlazak kolege:

- Zvala sam ga jutros da mi kaže da je to grozna izmišljotina. Zvala i zvala... Pisala poruke... I onda sam dobila potvrdu da je stvarnost, a ne neki ružan san iz kojeg ću se probuditi... 

- Mislav je bio jedan od rijetkih koji je bio tu za mene kad mi je bilo teško. Nazvao me da mi kaže da je tu ako ga trebam... Ohrabrio me da se ne bojim... Da će sve biti okej.

- Brinuo se za djecu u redakciji, studente koji bi preplašeni bili bačeni u žrvanj. Nikad se nije uzvisivao, uvijek je za sve bio dostupan. Kolega, prijatelj. Nikada o drugima nije ružno pričao, čak korio druge koji su to radili... To nije lijepo, rekao bi... Pa to su naše kolege. Kakva neizreciva tuga - dodala nam je potresena Paradžiković.

- Nemam riječi... Koliko sjećanja na prije svega Čovjeka, u svakom trenutku, i kolegu koji je u novinarstvu ostavio neizbrisiv trag. Dobri, dragi prijatelju počivaj u miru - kazala nam je Damira Gregoret, voditeljica RTL vijesti.

image
Neja Markicevic/Cropix

- Kad biste htjeli opisati idealnog novinara, onda bi to sigurno bio Bago - grizao je, znao, nije odustajao, nije se predavao, nisu ga fascinirali političari, rijetkost u novinarstvu u nas… Bio je beskompromisan, lav na poslovnom polju, a nježan i osjetljiv privatno… Bio je krsni kum jednom od mojih blizanaca, i zapravo ću ga pamtiti takvog - kao vjetar ulijeće i brine se o njima dok su bili djeca, kad sam ja na službenom putu…. Divlji vjetar, da, to je bio Bago - rekla nam je Elizabeta Gojan, novinarka HRT-a koja je dugo radila s Bagom na Prisavlju.

image
Goran Mehkek/Cropix/Cropix

- O Mislavu profesionalcu ne moram ništa više reći... Sve je sam rekao i ostavio novinarski trag za dva života. Ali o Tebi Mislave - tuga je prevelika da bih pronašla prave riječi. Voljela bih da smo imali još vremena. Nedostajat ćeš beskrajno, Mimi naš jedini - kazala je Ivana Brkić Tomljenović, urednica vijesti na RTL-u i Bagina dobra prijateljica.

Šprajc: U šoku sam, otišla je legenda!

"U šoku sam. Ovo je potpuno nezamisliv gubitak, ovo je odlazak žive televizijske legende, predragog kolege i prijatelja i nadasve dobrog čovjeka. Ne mogu vjerovati da ga nećemo više gledati, da ga više neću nikad vidjeti", rekao je Zoran Šprajc u izjavi za Jutarnji list.

Jarak: Bio je hodajuća enciklopedija

"Mislav je bio suri profesionalac kojem je televizija bila i doručak i ručak i večera. Bio je uz to hodajuća enciklopedija Sabora, Vlade, politike... Nema podatka kojeg on ne bi znao. Bio je veliki novinar, pravi profesionalac, ali i veliki prijatelj i kolega. Skupa smo radili dvanaest godina. Počivaj u miru, dragi Mislave", kazao je Andrija Jarak za Jutarnji list.

image
Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 16:23