StoryEditorOCM
ShowbizPrivatna tuga

Zrinko Tutić o propalim planovima velikog prijatelja s kojim se čuo uoči kobne prometne nesreće: Prije tjedan dana htio je krenuti u nove pjesme...

4. kolovoza 2020. - 16:00

- Čuo sam se s Rajkovom suprugom Snježanom... To je veliki gubitak za hrvatsku glazbu, a neizmjerna moja privatna tuga - potreseno nam je kazao Zrinko Tutić, koji je s prijateljem Rajkom napisao "Moju domovinu", domoljubnu pjesmu za sva vremena u čijemu je snimanju 1991. godine sudjelovalo 150 glazbenika.

Zrinko i Rajko posljednji put su se čuli prije tjedan dana, uoči Dujmićeve kobne prometne nesreće.
- Spremao se za tu svoju neku novu priču s 4 Asa, razgovarali smo o tome. Htio je krenuti u neke nove pjesme. Trebala mu je izaći antologija, pa je sve to zbog korone malo bilo odgođeno. Nije se stiglo... - emotivan je bio Tutić.

Dvojica su se prijatelja i hit autora prije osam godina publici predstavila i u zajedničkom projektu “Muzika zabavna” u sklopu kojega su, uz pratnju orkestra, izvodili vlastite, inače publici dobro znane pjesme u interpretacijama poznatih glazbenih imena.

Stihove i glazbu koju su pisali za Doris Dragović, Severinu, Nove fosile, Rivu, Jasnu Zlokić, Željka Bebeka, Maju Blagdan, Massima Savića...

Entuzijastični Rajko nam je tom prigodom ispričao kako je prethodno više od godinu dana nagovarao prijatelja Zrinka na “silazak s planine”, jer su obojica posljednjih godina rado provodili vrijeme u svojim vikendicama (Dujmića smo tada prekinuli u berbi vrganja u Gorskom kotaru, a Tutića “uhvatili” u njegovoj kući na Plešivici).

Bio je, kao i uvijek, željan druženja, pjesme, susreta s dragim ljudima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2023 18:13