StoryEditorOCM
Showbizuzavrelo na prisavlju

Zbog smjene Uršule Tolj padaju i sudske tužbe. Glavna kostimografkinja na HRT-u zgrožena Zigmanovom izjavom, saznajemo kako će ga tužiti za klevetu

Piše Vinko Paić
4. studenog 2021. - 22:45

- Ovo je jedna ružna, jadna i gadljivo degutantna priča i ja odbijam biti dio nje! Ako je istina da su urednicu Dore, Uršulu Tolj, smijenili zbog Zigmana, onda poručujem svima da im isti taj Zigman kaže kako zbog mene ne trebaju nikoga smjenjivati. Kao gospodin i poslovni čovjek ne želim u medijima komentirati svoje poslovne odnose s HRT-om, ali ne želim dozvoliti ni da se moje ime povlači po blatnoj kaljuži zbog jala HRT-ovih zlonamjernih garderobijerki koje se predstavljaju kao kostimografi, rekao je jučer za Jutarnji list modni kreator Juraj Zigman.

U njegovoj se izjavi, kako saznajemo na Prisavlju, prozvanom osjetila glavna kostimografkinja HRT-a Nataša Svekler. Od izvora bliskih Nataši doznajemo kako je ostala zgrožena načinom komunikacije Juraja Zigmana, te će protiv njega podnijeti tužbu za klevetu. Svekler nam to nije htjela komentirati, dok nam je Zigman rekao da on u svojoj izjavi nikoga nije imenovao pa ne zna i kako ga zbog toga netko može tužiti.

image
Uršula Tolj smijenjena je preko noći s mjesta urednice Dore i šefice hrvatske delegacije za Eurosong.
Ivana Nobilo/Cropix

Podsjetimo, cijela se situacija dogodila nakon što se jučer doznalo da je Uršula Tolj smijenjena s mjesta urednice Dore i šefice hrvatske delegacije za Eurosong. Prisavski šefovi, među ostalim, navodno zamjeraju Tolj što je pri odabiru eurovizijskog kostima Albine Grčić zaobišla Natašu Svekler i odlučila se srpskog dizajnera Stefana Orlića, koji je pak u cijelu priču uključio i Juraja Zigmana, čiji kostim Svekler nije odobrila. Ranije su 24 sata pisala kako HRT Zigmanu još nije ispatio obećanih 37 tisuća kuna zbog čega je najavio tužbu protiv javne televizije.

image
Albinin eurovizijski kostim koji je dizajnirao Juraj Zigman.
Kenzo Tribouillard

Inače, Svekler je za ovogodišnju Doru odjenula voditeljice Barbaru Kolar, Danielu Trbović, Jelenu Glišić i Doris Pinčić.

- Usprkos glupim i zlobnim komentarima, njih četiri savršeno su funkcionirale zajedno i imale nevjerojatno pozitivnu energiju tijekom zajedničkih druženja. Nisam željela na pozornici neke ambiciozne večernje haljine s krinolinama, jer sam smatrala da ni vremena nisu takva, već sam željela da se bliješte zbog crnila oko nas i da kroj bude moderan u skladu sa svjetskim trendovima, gdje je manje - više.

image
Doris Pinčić i Jelena Glišić na ovogodišnjoj Dori u Opatiji.
Matija Djanjesic/Cropix

Po mom oku, našla sam svakoj najbolju točku i prema tome gradila styling. Željela sam i da svaka ostane vjerna svom karakteru, a da zajedno ipak čine cjelinu. Mislim da smo uspjeli u tome, jer osim suludog komentara o remenčiću na cipeli, nisam naišla na negativne kritike. I opet ponavljam da su one na pozornici vodile program, a ne nosile haljine na modnoj pisti, rekla je Nataša u veljači ove godine za Gloriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2023 06:16