StoryEditorOCM
Showbizveliki humanitarni koncert 13. lipnja u spaladium areni

Za istinu o hrvatskim generalima pjevaju Thompson, Oliver, Tereza, Vanna...

Piše PSD.
2. lipnja 2010. - 15:41
Zvali su me i pitali imam li vremena nastupiti. Imam vremena, rekao sam, za deset ovakvih koncerata, a nisu me ni trebali pozivati, jer bih se javio i sam. To je najmanje što mogu uraditi. Istina o Domovinskom ratu može se svjedočiti na različite načine, a moj ju je sin - s bojišta odnio u grob. Ja ću tu istinu svjedoćiti svojim glasom. Znam dobro kako je onda bilo u ratu i što se danas događa na tribunalu u Hagu, ali – dogovorili smo se ovdje, kako nećemo politizirati – pa vas samo pozivam na koncert. Neka i tim časnim ljudima i generalima više završi ta noćna mora u koju su nepravedno smješteni.“ – govorio je operni prvak Ratomir Kliškić na presici u „Spaladiumu“ povodom najave koncerta „Za istinu...“.


Županijska HVIDRA iz Splita, te nacionalna Zaklada za istinu o Domovinskom ratu, uz pokroviteljstvo Grada i Županije, organiziraju u nedjelju, 13. lipnja, na sv. Antu, veliki koncert u „Spaladium Areni“ pod nazivom „Za istinu...“, kojim se skreće pažnja javnosti na suđenje (ICTY) domaćim generalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku, optuženima za ratne zločine.  

- Koncert je humanitarnog karaktera, 70 posto prikupljenih sredstava ide za pravnu pomoć optuženicima u Hagu, a 30 posto za osumnjičenike koji se pod sličnim optužbama nalaze u domaćim pritvorima. Novci, međutim, nisu u prvom planu, nego bit događaja kojeg najavljujemo vidimo u – iskazivanju nacionalnog zajedništva. Ispričavam se izvođačima koje nismo uspjeli 'ugurati' u program. “ – kazao je Kristian Petric, predsjednik županijske HVIDRE iz Splita, koji se prije nekoliko mjeseci iskazao organizacijom humanitarnog koncerta za nastradale u potresu na dalekom Haitiju.

P. DORIĆ, FOTO: JADRAN BABIĆ / CROPIX

Lista izvođača


Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Ratomir Kliškić, Marko Perković – Thompson, Dražen Zečić, Mate Bulić, Ivana Vrdoljak – Vanna,  Tomislav Bralić, Joško Čagalj – Jole, Tiho Orlić, te klape Intrade i sv. Juraj.

Cijena ulaznice 50 kuna.

HTV će imati direktni prijenos.

Bez politiziranja


Kristian Petric: „Molim vas, bez ikakvog politiziranja,  neprimjerenih zastava, grbova ili bilo kakvih obilježja koja bi mogla naštetiti našim ljudima na suđenju u Hagu“.  

Izložba slika


U sklopu koncerta biti će predstavljena prodajna izložba likovnih radova iz radionica lokalnih braniteljskih udruga. Nekoliko svojih radova organizatoru je poklonio i akademski slikar Josip Botteri – Dini.  


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 17:15