StoryEditorOCM
ShowbizNajljepši glasovi

U finale The Voicea idu: Vedran, Ruža, Edgar i Alen

Piše PSD
17. travnja 2016. - 11:32
VEDRAN LJUBENKO 0003.JPG

Vedran Ljubenko za Tim Ivan, Ruža Janjiš za Tim Indira, Edgar Rupena za Tim Tony i Alen Đuras za Tim Jacques iduće će se subote boriti za pobjedu u drugoj sezoni showa "The Voice - Najljepši glas Hrvatske". O njihovom ulasku u finale glasovali su isključivo gledatelji i slušatelji HRT-a, a mentori su uživali u izvedbama i s nestrpljenjem iščekivali rezultate. Polufinalnu emisiju showa otvorila je pobjednica prve sezone - Nina Kraljić. Otpjevala je pjesmu „Lighthouse" s kojom će Hrvatsku predstavljati na ovogodišnjem 61. Eurosongu u Stockholmu, a publika u studiju ispratila ju je ovacijama.

Nakon Ninine impresivne izvedbe nastupilo je osmero polufinalista, po dvoje iz svakog tima. Bio je ovo posljednji put da su se vodile borbe glasova unutar timova, a za četvero je natjecanje završilo. Mentori, lišeni tereta odlučivanja, zapjevali su sa svojim natjecateljima nakon njihovih nastupa. Ivanov tim izveo je pjesmu „Gorim" grupe Vatra, Indirin tim „Fenix" grupe Colonia, Tonyjev „Easy Lover" Philla Collinsa i Philipa Baileya te Jacquesov „Get Lucky" DJ dua Daft Punk.

TIM IVAN

Natjecateljski dio emisije otvorio je Vedran Ljubenko izvedbom pjesme „Here I go again" grupe Whitesnake. Publika ga je nagradila gromoglasnim pljeskom, a oduševio je i menora Ivana. "Predivno si otvorio show, svaka ti čast!", komentirao je njegov nastup i dodao da se Vedran sjajno snalazi u svim rock varijantama. Nakon Vedrana, Tajana Belina je otpjevala pjesmu „You've got the love" grupe Florence and the Machine. "Srce kaže Tajči uvijek!" kazao je Ivan, ponosan što je Tajana dio njegova tima te je istaknuo da su međusobno jedni od drugih mnogo naučili. Poručio joj je da je bila sjajna. Publika je odlučila da prvi u finale ide Vedran Ljubenko i bilo je zaista tijesno. Za Vedrana je glasovalo 55,83 posto, a za Tajanu 44,17 posto gledatelja! Ivan je u emotivnom rastanku s Tajanom još jednom istaknuo koliko je ponosan i sretan što je odabrala upravo njega za mentora. Iako je ovo bio njezin posljednji nastup na pozornici The Voicea, uvjeren je da joj slijede nastupi na brojnim drugim pozornicama.

TIM INDIRA

Eni Jurišić je otpjevala pjesmu „Son of a preacher man" Dusty Springfield. "Ti si spremna za velike pozornice i za veliku publiku!", poručila joj je Indira. "U ovoj pjesmi je Eni pokazala pravu sebe", kazala je impresionirana radošću u njezinom glasu. Ruža Janjiš je izvela pjesmu „Bože brani je od zla" Toše Proeskog. "Večeras si blistala!", sretna je bila Indira jer je Ruža otpjevala s puno samopouzdanja. "Ti si jednostavno kraljica!", poručila joj je da ima sve - glas, emociju i energiju te da je pokazala svoj pravi karakter. Gledatelji i slušatelji odlučili su da u finale ide Ruža Janjiš sa 67,88 posto glasova! Indira se s Eni oprostila ohrabrujućim riječima: "Ovo nije kraj, ovo je tek početak!". Poručila joj je da je prekrasna, da ima divan glas, ljepotu i karizmu. Eni je zahvalila mentorici, timu i cijeloj ekipi The Voicea i kazala kako odlazi sretna. Indira ju je pozvala da bude posebna gošća na koncertu Colonie kojim će grupa proslaviti 20 godina.

TIM TONY

Edgar Rupena otpjevao je pjesmu „Mama" vokalne skupine Il Divo. "Bilo je fenomenalno!", otpjevao je Tony. Kazao je da pjesma možda zvuči jednostavno, ali da uopće nije tako. Našalio se s Edgarom da mu je jasno da se na probama "šverca", ali da zaista zablista kad je potrebno. Monika Perić izvela je „Joyful, joyful" u verziji Lauryn Hill i zbora „St. Francis choir" iz filma „Redovnice nastupaju 2". "Hvala ti što si iskrena!", poručio joj je mentor oduševljen kako iskonski i iskreno prenosi svoju energiju i sreću. Istaknuo je kako se vidi da sve ovo obožava. Tony je Edgara i Moniku pozvao na sve svoje buduće koncerte. Sa 61,94 posto glasova publike finale je izborio Edgar Rupena. Monika je u suzama rekla da je nastup posvetila dragoj osobi Branki, koja je danas preminula. Tony se uz zagrljaje oprostio s njom i rekao joj da može računati na njega kad god joj bude potrebno.

TIM JACQUES

Petra Vurušić je izvela Adelinu pjesmu „When we were young". Posvetila ju je svojim roditeljima, a zaplakala je jer joj majka, koja je u Švedskoj, nije mogla doći. "Naravno da si me uspjela rasplakati, jer ti imaš tu moć!", pustio je suzu i njezin mentor. Ponosan je na nju jer je pobijedila svoje strahove, a na sebe jer ju je poveo u polufinale i tu je odluku opravdala. "Ti si večeras bila diva!", poručio joj jeJacques. Alen Đuras je polufinale zatvorio izvedbom pjesme „Chandelier" pjevačice Sije. "Moram reći da je ovo nevjerojatno s kakvom lakoćom pjevaš ovu vokalno prezahtjevnu pjesmu", pohvalio ga je Jacques. Obožava njegov, kako je rekao, prelijep i raskošan glas velikog raspona, lijepih boja i sugestivan, kojim pokazuje lijepu emociju. Gledatelji i slušatelji su s 80,27 posto glasova u finale izabrali Alena Đurasa. Petra je zahvalna mentoru i timu jer su joj omogućili da se osjeća sretno na pozornici. "Ti si moje otkriće, bit ćeš to zauvijek, u mojem srcu imaš dom", poručio joj je Jacques, poželio joj sreću i rekao da ima svu podršku tima.

Još je preostalo sedam dana i jedna emisija druge sezone showa „The Voice - Najljepši glas Hrvatske". Četvero je finalista, ali samo jedan ili jedna može pobijediti.

Tko će osvojiti titulu Najljepšeg glasa Hrvatske i čiji će tim pobijediti, saznat ćemo za točno tjedan dana. Posljednja emisija showa na rasporedu je u subotu, 23. travnja na 1. programu HTV-a i 2. programu Hrvatskog radija od 20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 20:20