StoryEditorOCM
Showbizljevica, desnica...

Tram 11 novim albumom prešli na ‘desnu stranu ulice‘, javno ih pušta Velimir Bujanec. No, sjeća li se General Woo da je 2005. pjevao za SDP?

Piše PSD
24. siječnja 2022. - 16:59
Radi se o koktelu homofobije i mizoginije, šovinističke jugo- i srbofobije, antikomunizma, negatorstva ustaških zločina, mržnje prema medijima i liberalnom civilnom društvu, korona-skepticizma, prozivanja 'izdajnika', prizivanja militarizma i nasilja', rekao je o albumu Jerko BakotinBoris Kovačev/Cropix

General Woo je 2005. godine snimio reklamu za SDP. Prije nekoliko godina rekao je kako su se pojedinci u HDZ-u zbog toga čudili.

"Imao sam problema s lokalnom politikom, to jest pojedincima iz HDZ-a zato što sam snimio reklamu za SDP. Rekao sam im da su i oni mogli platiti za profi reklamu, kao i SDP, ali njima to nije bilo dovoljno. Čudili su se kako mogu snimiti reklamu za lovu, i to za SDP", govorio je ranije General Woo.

Na Twitteru je fotografiju s logom SDP-a ispod kojeg piše: "General Woo za SDP Woo 2005." sada objavio Nikola Baketa. Referirao se upravo na tu reklamu, piše Index.

"Kažeš, neki su tu samo zbog novca? Ajde...", poručio je Baketa u opisu fotografije i izazvao mnoštvo reakcija. Naime, General Woo je na dan izlaska albuma rekao kako ovime "razgolićuju političku scenu i sve njene aktere i poltrone", a u pjesmi "PŠK" na novom albumu Trama 11 govore: "Svi ste tu zbog novca, kao mit iz Jasenovca."

image
Tramvaj Targeta i Generala Wooa skrenuo je oštro udesno
Boris Kovačev/Cropix

"U 17 godina promijeniš 17 svjetonazora", jedan je od komentara ispod Baketine objave na Twitteru.

Podsjećamo, poprilično desničarski orijentirani stihovi s novog albuma dvojca Tram 11 izazvali su raspravu posljednjih dana.

"Radi se o koktelu homofobije i mizoginije, šovinističke jugo- i srbofobije, antikomunizma, negatorstva ustaških zločina, mržnje prema medijima i liberalnom civilnom društvu, korona-skepticizma, prozivanja 'izdajnika', prizivanja militarizma i nasilja, uz standardni brutalni seksizam na ostatku albuma", zaključio je Jerko Bakotin u tekstu za Novosti, dok je portal Ravno do dna tekst o njihovom novom albumu naslovio sa "za Bujicu spremni".

image
Velimir Bujanec objavio je i video u kojem sluša pjesmu 'PŠK' s novog albuma Tram 11
Marko Todorov/Cropix

Inače, danas je General Woo objavio fotku s Velimirom Bujancem i Zlatkom Hasanbegovićem. Bujanec je prije toga objavio i video u kojem sluša pjesmu "PŠK" s novog albuma Tram 11, piše Index.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 05:00