StoryEditorOCM
ShowbizVAŽNA OBLJETNICA

Tihana Harapin Zalepugin nakon gubitka hrabro nastavlja dalje: Ovo je trijumf ljepote, prijateljstva i ženske snage

Piše Klara Rožman/Jutarnji list
29. studenog 2023. - 16:01

Smoći ću snagu i nastaviti sa svojim poslom, rekla je Tihana Harapin Zalepugin Jutarnjem listu kada se lani po posljednji puta, nakon više od 30 godina ljubavi, morala zauvijek oprostiti sa svojim suprugom Sašom Zalepuginom. A danas, godinu dana nakon odlaska televizijske legende (Saša Zalepugin preminuo je 25. studenog 2022. od posljedica moždanog udara), žena iza koje je dugi niz godina iznimne karijere u svijetu mode nastavlja hrabro dalje.

Poznata modna agentica Talia - čije ime mnogi povezuju uz izbore ljepote pošto je upravo Tihana godinama pronalazila djevojke koje su sudjelovale u Izboru za Miss Hrvatske, ali i pripremala ih za izbor najljepše žene svijeta - obilježila je dvadeset i pet godina rada. Okruglu obljetnicu Tihana je odlučila proslaviti jednim vrlo posebnim snimanjem.

image

Talia model

Goran Čižmešija

- Ideja okupljanja modela koji su obilježili četvrt stoljeća na domaćoj i inozemnoj modnoj sceni proširena je damama koje sam kao casting menadžerica unutar direkcije Miss Hrvatske otkrivala i pripremala za scenu. Naravno, riječ je o našim najpoznatijim misicama: Branki Krstulović, Anici Kovač, Vanji Rupeni, Martini Todorić i Lejli Filipović - govori Tihana koja je nakon pet godina rada u agenciji Miss Hrvatske s tog posla odstupila nakon što su moćnici odlučili Lejli Šehović, današnjoj supruzi Tarika Filipovića, oduzeti krunu najljepše. Tihana je tada, beskompromisno stojeći iza onog u što vjeruje, napustila Direkciju Miss Hrvatske i nakon svega par dana osnovala svoju agenciju - Talia Model.

Zanimljiva je i sama priča koja stoji iza imena agencije Talia Model. Tihani je jednom numerologinja savjetovala da promijeni vlastito ime u Talia, što bi joj navodno donijelo sreću. Savjet nije poslušala, ali ga se u trenucima osnivanja vlastite modne agencije prisjetila.

image

Talia model

Goran Čižmešija

Naposljetku, sreća je pronašla svoj put, ali i pomogla mnogim djevojkama u modnom svijetu u koji su zakoračile posredstvom Tihanine Talije. Današnjim slavljeničkim fotografijama Tihana je odlučila napisati ‘posvetu‘ svim damama koje su svoj modni put započele upravo u Talia Model. To su, uz naše najuspješnije misice, Kristina Šalinović, Sara Sorić, Anita Lijić, Ivona Bevanda Ana Buljević, Anđa Marić...

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:29