StoryEditorOCM
ShowbizTKO JE KRIV?

Taylor Swift navodno razmišlja o pravnom postupku zbog slika nastalih uz pomoć umjetne inteligencije

Piše SCENA SD
27. siječnja 2024. - 12:22
Taylor Swift prošloga ttjedna na utakmici Kansas City Chiefs i Buffalo BillsUsa Today Network/Ddp Usa/Profimedia/Usa Today Network/ddp Usa/profimedia

Lažne slike Taylor Swift, za koje se vjeruje da su napravljene pomoću umjetne inteligencije (AI), raširile su se na društvenim mrežama ovog tjedna. Pop zvijezda navodno razmišlja o poduzimanju pravnih radnji zbog toga.

Fotografije prikazuju Swifta u raznim stanjima, često seksualnih položaja dok je bila na utakmici Kansas City Chiefsa.

image

Taylor Swift i Travis Kelce 

Blayzenphotos/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Blayzenphotos/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

"Hoće li se poduzeti pravne radnje ili ne, odlučuje se, ali postoji jedna stvar koja je jasna: Ove lažne slike generirane umjetnom inteligencijom uvredljive su, izrabljivačke i učinjene bez Taylorinog pristanka i/ili znanja", rekao je navodni upućeni izvor za The Daily Mail, rekavši da je Swift, zajedno sa svojom obitelji i prijateljima, "bijesna".

Jedna slika na platformi X pregledana je 47 milijuna puta prije nego što je račun suspendiran. Pronađeno je najmanje nekoliko desetaka slika generiranih umjetnom inteligencijom. Najviše su se dijelile one slike povezane s nogometom, koje pjevačicu prikazuju prekrivenu bojom ili krvlju.

"Twitter račun koji ih je objavio više ne postoji. Šokantno je da ih je platforma društvenih medija uopće pustila da se objave."

"Nadam se da postoji mjesto u paklu posebno rezervirano za ljude koji misle da je izrada eksplicitnih fotografija žena u redu i prihvatljiva. Nadam se da je pakao zastrašujući i mučan", napisao je jedan od pjevačicinih obožavatelja na Twitteru.

Slike Swifta kružile su internetom samo nekoliko dana nakon pobjede Kansas City Chiefsa nad Buffalo Billsima u krugu AFC divizije.

Swift je ove sezone prisustvovala na obje utakmice doigravanja Chiefsa zbog veze s Travisom Kelceom, a trebala bi prisustvovati i AFC prvenstvu protiv Ravensa.

Ako Swift podnese tužbu, to bi predstavljalo značajan trenutak u povijesti umjetne inteligencije i pravi ljudi moraju biti zaštićeni od toga.

image

Taylor Swift prošloga ttjedna na utakmici Kansas City Chiefs i Buffalo Bills

Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia/Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 04:48