StoryEditorOCM
ShowbizGLAZBENA LEGENDA

Supruga Shanea MacGowana otkrila uzrok njegove smrti: mjesecima je bio u bolnici na intenzivnoj njezi...

Piše D.J./JL
2. prosinca 2023. - 08:44

Supruga Shanea MacGowana otkrila je uzrok smrti zvijezde The Poguesa nakon što je preminuo u četvrtak. MacGowan se osam godina borio s virusnim encefalitisom te je prošlog tjedna pušten iz bolnice. Međutim, preminuo je u četvrtak, u ranim jutarnjim satima, u svojoj kući u Dublinu, okružen obitelji.

New York Times izvještava da je njegova supruga Victoria Mary Clarke potvrdila da je uzrok smrti upala pluća.

Detalji o pogrebu frontmena The Poguesa, čija je smrt objavljena u srcedrapajućem priopćenju objavljenom na društvenim mrežama The Poguesa u ime benda i njegove supruge, sestre Siobhan i oca Mauricea, još nisu potvrđeni, piše Jutarnji list.

Brojne poznate osobe izrazile su sućut povodom velikog gubitka, ali i odale počast cijenjenom kolegi.

image

Shane MacGowan snimljen 2014. godine na nastupu u Londonu

Leon Neal/Afp

Pjevač Poguesa mjesecima je bio na intenzivnoj njezi nakon što mu je prošle godine dijagnosticiran virusni encefalitis, upala mozga. Ona može biti opasna po život i zahtijeva hitno liječenje. Simptomi uključuju gubitak pokreta i poteškoće u govoru, a Shaneovo zdravstveno stanje itekako se pogoršalo.

Rođen je u Kentu na Božić 1957. Zauvijek će njegovo ime i glas biti povezani s blagdanskim razdobljem zahvaljujući hitu The Poguesa iz 1987., ‘Fairytale Of New York‘, u kojem pjeva i pokojna Kirsty MacColl. Pjevač je u mlađim danima bio ovisan o heroinu te je bio dugogodišnji ovisnik o alkoholu. Bolest mu je dijagnosticirana krajem prošle godine i rečeno je da se pogoršala virusom zosterom koji se proširio na oko.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:35