StoryEditorOCM
ShowbizU SVOM FILMU

‘Šteta što ovakve divne talentirane osobe guše cajkače i pjevaljke!‘: jeste li čuli novu pjesmu najpoznatije trudnice u Hrvatskoj, Hane Huljić? Evo komentara publike

8. veljače 2022. - 13:23
Hanu Huljić javnost je počela uočavati 2013. godine, kada je kao studentica Glazbene akademije ostvarila ulogu u televizijskoj seriji ”Stella”. Tada se morala pravdati da je ulogu dobila preko audicije, a ne zbog slavnog tateDuje KlarićCropix

Hani Huljić savršeno odgovara opis "u svom filmu".

Mlada splitska glazbenica, koja se posljednjih tjedana, zasigurno ne htijući, prometnula u najpoznatiju trudnicu i buduću mladenku u Hrvatskoj, naime, danas je pustila u eter svoju novu skladbu na engleskom jeziku, naziva "Colors" i, ako je suditi po komentarima koji su pjesmu ispratili na njezinom YouTube kanalu, ali i društvenim mrežama, gledatelji i slušatelji su vrlo dojmljeni.


"Mislila sam napisati neki komentar čisto onako iz šprdnje, al hipnotizirao me tekst pjesme. Ovo je tako moćno. Kao da slušam neki strani hit iz 80'. Svaka čast."

"Bravo" ️

"Divnooo, anđeoski glas. Šteta što ovakve divne talentirane osobe guše cajkače i pjevaljke. Nadam se da će se nekad društvo probuditi i početi cijeniti ovakve prave pjevače".

"Lijepo i umirujuće"

"Bravo Hana".... - neki su od ispisanih komentara.


Hanu Huljić javnost je počela uočavati 2013. godine, kada je kao studentica Glazbene akademije ostvarila ulogu u televizijskoj seriji "Stella".

Tada se morala pravdati da je ulogu dobila preko audicije, a ne zbog slavnog tate.

Kada se odlučila prijaviti na audiciju roditelji su, ispričala je tada članica najmoćnijeg estradnog "klana" u Hrvatskoj, bili čak malo i zabrinuti, no podržali su je u naumu.

image
Huljići snimljeni na prošloljetnom koncertu Nine Badrić u Splitu
Saša Burić/Cropix


Nakon što je postala magistrica kompozicije i glazbene teorije, Hana se otvorila prema nastupima, među kojima je najznačajniji bio duet s Petrom Grašom, "Srce za vodiča", splitskim glazbenikom koji je osvojio njezino srce, a postat će joj uskoro i suprugom.

Ta činjenica, u kombinaciji s razdobljem u kojemu je javnost saznala da su ona i Grašo već neko vrijeme puno više od prijatelja i suradnika, svega par mjeseci nakon što su on i Danijela Martinović obznanili da je njihovoj 24 godine dugoj vezi došao kraj, od Hane su stvorili idealan "medijski materijal".

image
Hana i Petar su ovih dana ugodno iznenenadili opuštenim đirevima po rodnom gradu. Danijelu i njega Splićani gotovo nikad nisu viđali
Ante Čizmić/Cropix


No, kao što se nije, svim estradnim okolnostima i obiteljskim blagodatima usprkos, "pomamila" za tipičnom estradnom karijerom, izvođenjem hitova koji hvataju "na prvu", nego je nastavila "svirati po svom" i graditi svoju glazbenu priču onakvom kakvom je sama želi, Hana je pokazala da, premda dojmom tiha i plaha, jako dobro zna što želi.

"Utjecaj Coldplayja na najbolji mogući način"... - netko je i ovako komentirao njezinu novu skladbu. "Coldplay" ili ne, inspiracije su ovdje očito bitno drugačije od većine onih koji je okružuju.

Uostalom, i Hanin otac Tonči Huljić posljednjih je godina glazbeno zaronio u neke nove "izvore", gdje je prođa na tržištu sporedniji faktor.

image
Hana je ocu "dala ruke" na "Misi Mediterana": napisala je, orkestrirala i otpjevala dio imena Dies Irae 
Ante Čizmić/Cropix


Premda, vješt kakav jest, i od glazbeno zahtjevnijih ostvarenja on svakako napravi privlačan proizvod. Ne treba uopće sumnjati kako će javnost Huljiće, i seniore i juniore, ponovno "otkrivati". 

A to je uvijek zabavno. Zabavnije od izgleda vjenčanice.

image
Fotografija iz serije kojom se obznanilo sve
Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 17:32