StoryEditorOCM
Showbizspor iz 2020.

Severina ponovno mora na sud, tuži ju sutkinja; Evo zbog čega se spori s pjevačicom, i koliki iznos traži

Piše SCENA SD
18. ožujka 2024. - 15:52

Severina Vučković (51) ponovno je suočena s pravnim izazovom na sudu u Zagrebu. Naime, četvrto ročište na Općinskom građanskom sudu zakazano je za ponedjeljak, a tiče se tužbe koju je podnijela sutkinja Lucija Lasić protiv poznate pjevačice.

Kako piše 24sata, tužba je zbog povrede prava osobnosti, a tražena odšteta iznosi nešto manje od 3000 eura. Cijeli postupak vodi se iza zatvorenih vrata, te pjevačica nije obavezna osobno se pojaviti na sudu, a njezinu obranu vodi odvjetnica Jasminka Biloš.

Ročište koje je bilo zakazano je odgođeno, no ni odvjetnica Biloš ni odvjetnica sutkinje Lasić nisu bile previše izdašne s informacijama. Biloš je samo kratko izjavila da ne može davati nikakve informacije o suđenju, dok je odvjetnica sutkinje Lasić istaknula da je sutkinja donijela odluku da se rasprava vodi tajno te da ni jedna strana ne smije davati informacije.

image
Vanesa Pandžić/Cropix

Spor između Severine i sutkinje Lasić datira još iz veljače 2020. godine. Sutkinja je tužila pjevačicu zbog povrede prava osobnosti, tražeći naknadu štete zbog izjave koju je Severina dala na presici u listopadu 2019. godine povodom početka svoje regionalne turneje Magic Tour. Severina je tada izjavila da je doživjela psihičko silovanje od strane oca i institucija, te je spomenula i sudski postupak u kojem je sudjelovala sutkinja Lucija Lasić, prenosi 24sata

Podsjetimo, Lasić je bila dio sudskog vijeća na Županijskom sudu u Splitu koje je odlučivalo o skrbništvu nad djetetom Severine i njezinog bivšeg partnera Milana Popovića (57). U tom je postupku donesena odluka da dijete stanuje s ocem, dok majka dobiva pravo viđanja. Severini je također oduzeto pravo odlučivanja o zdravstvenoj skrbi i obrazovanju djeteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:06