StoryEditorOCM
Showbizu svom stilu

Psihomodo pop konačno izbacio novu pjesmu, a slijedi i album: ‘Mislim da je ovaj najbolje snimljen u našoj karijeri‘

Piše SCENA SD
8. prosinca 2023. - 14:32

Četiri godine nakon nagrađivanog i hvaljenog albuma, "Digitalno nebo", Psihomodo pop ima novi singl! "Dižeš me" je kratka ljubavna posveta posebnoj osobi uz koju je sve lakše i ljepše.

To je ujedno i "zabavna dizalica" kojom Davor Gobac najavljuje novi studijski album "Vjerujem u čuda" koji će izaći 2024. godine. Glazbeno i tekstualno pjesmu potpisuje Gobac, brass aranžmane Ivan Arnold dok ostali aranžmani i produkcija nose potpis Srđana Sekulovića Skansija.

"Dižeš me" govori o energičnom i žestokom ljubavnom odnosu. Govori o tome kako te ljubav diže u zrak. Riječ je o tipičnoj pop ljubavnoj pjesmi Psihomodo popa, dok je album dosta raznorodan.

"Zbilja ima punka, rock and rolla, bluesa. Čak i soula. Sve su pjesme stvarno različite. Deset je pjesama na albumu, no mogli smo čak i još, ali smo Skansi i ja zaključili da je baš lijepo zaokruženo u tih deset", istaknuo je Gobac.

Zadnji je put tijekom gostovanja na TOP radiju glazbenik rekao da s dečkima iz Psihomodo popa kupuje novi mikser Skansiju jer miksa novi album i nove stvari. Rezultat nije izostao, prenosi Jutarnji list. 

Isto tako, prema kineskom horoskopu 2024. godina je godina Zmaja te je bitna za Gopca, Psihomodo pop i proslavu 40 godina rada. Prema onima koji vjeruju u kineski horoskop sljedeća bi godina trebala biti plodna, pogotovo na kreativnom području.

I sam je Gobac rođen u godini Zmaja te svi albumi koji su tada izdani imali su dobru recepciju pa misli da će se i novi album svidjeti publici. "Skansi je napravio ogroman posao. Mislim da imamo najbolje snimljen album u karijeri. Uz to ga je Skansijev prijatelj iz Amerike izmasterirao. Baš smo zadovoljni s rezultatom", kazao je Gobac.

Skansi se složio s Gopcem i nadodao kako mu je ovaj album Psihomodo popa najdraži dosada. Što se tiče procesa pisanja, Skansi je rekao kako je iz Gopca izašlo sve u deset dana. "Kako sam počeo pisati, vidio sam kako je to lagano, a još nas je menadžerica prije tri godine pitala kad će novi album. Evo ga", objasnio je.

Novi singl, novi album, a s njim puno novih pjesama očekuje obožavatelje ovoga benda na njihovim koncertima, koje mnogi smatraju spontanima, u nadolazećoj godini, piše Jutarnji list

image
Damir Krajac/Cropix

"Nekako se show uvijek sam po sebi posloži. Kada puno sviraš, krenu se događati posebni momenti koji postanu dio nekih koreografija. Ništa ne planiram, sve se na bini događa. Naprimjer ako mi se i dogodi da ne znam kako pjesma ide, ja počnem pjevati ono što mi prvo padne na pamet. Nisam nikada imao problema s tim. No nama je to sve u krvi, pa kad i ja krenem nešto svoje, ne mogu se oni izgubiti. To je kao da se izgubiš u vlastitoj garsonijeri", glazbenik je pojasnio.

Trenutno Psihomodo pop ima dosta svirki, što Gopcu i odgovara. "Nije mi naporno. Ja to volim, mene to održava. Bilo bi mi dosadno da nemamo često svirke. Ako ne sviramo mjesec dana, imam osjećaj da nismo svirali pola godine", kazao je.

Gobac se osvrnuo i na mentorstvo u "The Voiceu" pa je zaključio da mu je druga sezona lakša i da se osjeća slobodnije. "Daleko smo dogurali - u prvom će mjesecu krenuti live emisije i mislim da svi timovi imaju dobre kandidate", rekao je.

"Njega je bilo strah u prvoj sezoni. Jako je sve emotivno primao. Pogotovo izbacivanja. Suze su tekle, što je ustvari pohvalno, nacija je to vidjela pa su simpatizirali s njime", objasnio je Skansi. Za kraj je ovaj dvojac podijelili i svoje novogodišnje želje: "Mir i ljubav na planeti. Želim da svi budu sretni i da svi imaju za jesti te da velike korporacije još jednom nabildaju svoj program za očuvanje okoline."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:06