StoryEditorOCM
ShowbizDOBRA MJUZA

Proslavite Badnjak uz M.O.R.T. i Djigibaoo: ‘Uvik je najveći izazov svirat kući isprid susida, baba i prijatelja! Zato vas čeka opasan koncert s tulumom do zore‘

Piše Ivana Kapetanović
21. prosinca 2022. - 10:53

Ako još uvijek ne znate gdje ćete za Badnjak navečer u Splitu, jedna od opcija sigurno je koncert popularnog M.O.R.T.-a i Djigibaoo benda u klubu Kocka.

Sinjska rock atrakcija M.O.R.T. je punk-blues bend žestokog zvuka i živahnih nastupa. Članovi M.O.R.T.-a su Ivan Katić - John (vokal), Bože Blajić - Zvrk (gitara), Milan Mijač - Mile (bubnjevi) i Jakov Maleš - Kikos (bas gitara).

Prvi demo album “Vrhunsko dno” objavljuju 2013. i od tada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Bugarskoj i Crnoj Gori, kako samostalne, tako i na festivalima, od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013. godine.

U srpnju 2014. godine izlazi album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike, ujedno i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima. Treći službeni album „Tužna kocka“ izašao je 2016. godine i još jednom su sve kritike dovele album u kategoriju albuma godine.

"Deset godina je prošlo od snimanja prvog albuma, M.O.R.T. se vraća opet u Kocku u čijem je sklopu "Studio 3/4" popularno nazvano ‘Kod Sule‘ i snimljen kultni prvijenac benda. Osim ‘Vrhunskog dna‘ večer će biti proslavljena žestokim presjekom pjesama sa svih albuma uz najnovije pjesme s tek nadolazećeg albuma ‘Samo hrabro i bezveze!‘ U tom ritmu proslavite Badnjak uz M.O.R.T. i Djigibaoo jer vas očekuje rock‘n‘roll haos. Tako da plan je jednostavan - probuditi se, kava i rakijica, pa obiteljski ručak i onda pravac Split uz veselo zagrijavanje za turbulentnu večer!" kažu nam momci iz M.O.R.T.-a.

Na koncertu će ekipa imati priliku plesati i skakati uz njihove omiljene hitove poput: “Meni se skače”, “Na cesti”, “Buka u glavi”… i njihov najnoviji singl “Imam sve” s nadolazećeg albuma “Samo hrabro i bezveze”.

M.O.R.T. iza sebe ima preko 400 koncerata u 5 godina, 20 video spotova, preko 8 milijuna pregleda po YouTube-u, četiri albuma, više od 50.000 televizijskih prikazivanja.

image
Marko Ristić

Kao predgrupa M.O.R.T.-u na Kockinoj bini publiku će zagrijati i rasplesati splitski Djigibaoo.

Osnovan je 2021. a čine ga članovi: Petar Stolnik, Antonio Šabić i Ivan Malenica. Te iste godine objavljuju svoj prvi singl “Krug” sa spotom te je time splitska glazbena scena dobila još jedan vrijedan projekt.

Nakon “Kruga” slijede singlovi “I Tu Te Se Sitin”, “Ćao Bao” i četvrti singl “Žuti Mjesec” s kojim potvrđuju konstantan rad te još jedan korak naprijed u mnogim aspektima. U bendu im se uskoro pridružuje i bubnjar Tomislav Ćurić.

“Uvik je najveći izazov svirat kući ispri susida, baba i prijatelja, ali isto tako i najlipši, pa bi tija samo reć da vas čeka opasan koncert s tulumom do zore. Nama je velika čast šta smo dobili priliku svirat s M.O.R.T -om i to za Badnjak di se očekuje čovik na čoviku. Siguran san da ćemo se svi jako dobro zabavit, samo me je straj di će se ko ujutro budit hahaha… Moga bi ovo bit jedan od lipših Božića jer dvi stvari su tu presudne: more ljubavi i dobra mjuza i ništa nam više ne triba” kažu nam momci iz benda Djigibaoo. 

Ovog ljeta Djigibaoo je imao svoju mini turneju, počevši od 5. rođendana radija Kampus, nakon toga road trip do vrličkog Lake Festivala, potom u Đakovu u Rock Baru “King” i kao šećer na kraju turneja završava na Hvaru na Paiz Festivalu na kojem su svirali prije Pips, Chips & Videoclips-a.

image
Barbara Čolak

Nakon ljeta zima je za njih značila zaključavanje u svoj prostor, vježbanje, stvaranje novih i boljih zvukova i naposljetku snimanje prvog albuma u Mostaru u Muzičkom Centru Pavarotti. Momci najavljuju izlazak prvijenca 2023. godine.

Na dan koncerta, 24.12.2022. vrata kluba Kocka su otvorena od 21 sat. Karte za koncert mogu se kupiti na sljedećim mjestima:

Caffe Bar Brockva, Caffe Bar Basket Pub, Screws & Beers, Longfield Pub i na šanku kluba Kocka.

Cijena karte je 60kn, a na dan koncerta 80kn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 06:35