StoryEditorOCM
ShowbizSVESTRANA RAIVEN

Poslušajte pjesmu koja će naše susjede predstavljati na Eurosongu, povezana je i s dijelom Hrvatske: ‘Predivna!‘

Piše Mozaik SD
20. siječnja 2024. - 22:03

Sloveniju će na Eurosongu ove godine, koji će se održati u svibnju u švedskom gradu Malmö, predstavljati pjevačica Raiven, a večeras je premijerno objavljena pjesma koja će predstavljati susjednu zemlju, piše Jutarnji list. 

Pjesma se zove Veronika, a inspirirana je pričom o Veroniki Desinićkoj. Ona je bila druga supruga Fridrika II. Celjskog te kasnije žrtva prvog zabilježenog progona vještica u Sloveniji. Legende o strastvenoj, ali zabranjenoj ljubavi Veronike i mladog grofa Fridrika vezuju se uz dvorac Veliki Tabor, koji se nalazi u Hrvatskom zagorju.

Osim akademski obrazovane glazbenice Raiven, pjesmu autorski među ostalima supotpisuje i Bojan Cvjetičanin, pjevač grupe Joker Out, koja je prošle godine oduševila na Eurosongu.

Predstavljen je i spot glazbenice Raiven (27). Sudeći po prvim komentarima na YouTubeu, Slovenija bi na ovogodišnjem Eurosongu mogla dobro proći. ‘Remek-djelo‘. ‘Pjesma je predivna‘, ‘Nemam riječi, začarala me pjesma‘, ‘Bravo Raiven‘, ‘Europa nije spremna za ovo‘, ‘Rasturit će‘, samo su neki od komentara na YouTubeu.

Kako piše slovenski list Večer, Europa će dobro zapamtiti Sloveniju na Eurosongu, jer u Švedsku šalju jednu od najkarizmatičnijih umjetnica s prepoznatljivim i dobro osmišljenim imidžem. Pjesmu će na Eurosongu otpjevati na slovenskom jeziku, a na pozornici će se, kao i u spotu, pojaviti u pratnji plesača baletnog ansambla SNG Opera i baleta Ljubljana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:19