StoryEditorOCM
Showbizpijanist

Pokorio je svijet; Na svjetskoj turneji virtuoza Maksima Mrvice sve su dvorane rasprodane, a publika u deliriju

Piše Marija Lokas/Jutarnji list
24. studenog 2023. - 11:41

Popularnost našeg proslavljenog pijanista Maksima Mrvice s godinama samo jača, a nakon što je već odavno pokorio Daleki istok, na svojoj najdužoj turneji dosad isto je učinio i s ostatkom svijeta. Naime, na svoju svjetsku turneju The Collection Mrvica je krenuo početkom ove godine, a do kraja turneje obići će 22 države i ukupno održati 100 koncerata.

Nakon što je obišao Aziju, SAD, Kanadu i Europu, slijede koncerti u Australiji i Novom Zelandu, a po povratku u Europu turneju će okončati sredinom iduće godine. Zajedničko svim dosadašnjim nastupima su rasprodane dvorane i više nego oduševljena publika. U videu koji Jutarnji list ekskluzivno objavljuje je izvedba skladbe ‘Nostradamus‘ u prestižnoj Areni Shenzhen u Kini.

Kako kaže Maksim Mrvica, ovom je turnejom po prvi put posjetio Ameriku, a posebno spektakularan bio je koncert u New Yorku u United Palace Theatreu.

- Nastup u New Yorku bio je fenomenalan. Publika u New Yorku bila je jedna od najtoplijih i osjećao sam se kao da sam kod kuće. Na kraju koncerta svi su se digli na noge i uslijedile su duge ovacije, a posebno su se oduševili kad sam ponovo sjeo za klavir. Bio je to baš koncert za pamćenje - ispričao je Mrvica.

U azijskom dijelu turneje naš je slavni pijanist svirao u Kini, Japanu, Koreji i Singapuru, a u prvom dijelu europskih nastupa svirao je u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji i Hrvatskoj. Početkom godine očekuju ga Australija i Novi Zeland, a u travnju će turneju okončati koncertima u Njemačkoj, Turskoj, Italiji, Švicarskoj i Češkoj.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:57