StoryEditorOCM
ShowbizNIJE DUGO TREBALO

Pobjednicu Dore optužili da joj je pjesma plagijat! Na Euroviziju šaljemo niskobudžetnu Taylor Swift!‘ Koautor im odbrusio: ‘To nema veze s mozgom!‘

Piše Klara Rožman/JL
20. veljače 2022. - 13:52
Opatija, 190222. Sportska dvorana Marino Cvetkovic. Glazbeno scenski spektakl, Dora 2022. Na fotografiji: Mia Dimsic, pobjednica Dore 2022.Matija Djanjesic/Cropix

Kako to već biva, gotovo odmah nakon što je Mia Dimšić s pjesmom "Guilty Pleasure" u subotu navečer pobijedila na Dori, počeli su se javljati nezadovoljnici koji su kantautoricu Miju i koautora naše nove eurovizijske pjesme predstavnice Damira Bačića počeli optuživati da je skladba dosta slična starom hitu Taylor Swift, pjesmi 'Willow', piše Jutarnji list.

Na društvenim mrežama o tome se vodi rasprava. Jedni kažu: "Hrvati na Eurosong šalju niskobudžetnu Taylor Swift", drugi tvrde: "Naša kantautorica je bacila oko na Willow", a treći pišu: "Taylor Swift je zvala, hoće svoju pjesmu natrag".

Što na to kaže Damir Bačić, koji je skupa s Mijom skladao "Guilty Pleasure"?

- Ono, ljudi, ovo stvarno nema veze s mozgom! Ne da nije kopija, nego se ni jedan ton ne podudara. "Guilty Pleasure" je naša autorska pjesma koja, dozvoljavam, možda nekog može podsjetiti na ugođaj koji su čuli u pjesmama Taylor Swift, američke kantautorice čiji rad Mia voli i godinama prati.

Ali, ni jedna nota, ni jedan ton naše pjesme nikakve veze nemaju sa skladbom "Willow" - rekao je Damir Bačić za Jutarnji list.

Što vi mislite?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 23:40